◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.03.2024

Academia CNN din Abu Dhabi așteaptă înscrierea cursanților

După succesul evenimentului inaugural de anul trecut, numărul jurnaliștilor participanți la activitatea Academiei CNN a crescut la Abu Dhabi, la fel ca și activitățile și evenimentele, care vor include o redacție simulată inovatoare. Jurnaliştii seniori CNN, creatorii de conţinut şi specialiştii în producţie vor împărtăşi cele mai bune practici ale organizaţiei în culegerea de ştiri, verificarea surselor şi producţia de conţinut pentru diverse platforme. Sunt acceptate cereri pentru a doua rundă a programului de formare în jurnalism CNN Academy Abu Dhabi, care va începe în luna septembrie, relatează arabnews.com.
Programul inaugural, care a început în ianuarie 2021, a oferit un curs cu normă întreagă, de cinci săptămâni, care include o combinație de învățare online și ateliere în persoană la birourile CNN de la twofour54, din Abu Dhabi. Acum programul oferă încă o dată instruire hibrid, intensivă, care include ateliere la Yas Creative Hub, împreună cu webinarii online prezentate de jurnalişti seniori CNN. „Participanții din acest an la Academia CNN Abu Dhabi vor trece printr-o călătorie foarte clară de învățare”, subliniază Alireza Hajihosseini, directorul Academiei CNN, pentru Arab News. Mărimea clasei a fost extinsă pentru a găzdui 25 de elevi, a adăugat el, iar numărul de activități și evenimente în persoană a crescut.
În fazele inițiale, participanții vor finaliza 10 cursuri care acoperă subiecte de bază, cum ar fi etica în jurnalism, scrierea pentru știri TV și povestirea și editarea pe mobil. Ei vor avea, de asemenea, oportunitatea de a participa la Global Media Congress, alături de delegați de la CNN.
Academia CNN „dorește să împuternicească următoarea generație de jurnaliști la nivel mondial”, ceea ce înseamnă să echipeze participanții cu instrumentele „de care au nevoie pentru a reuși într-un ecosistem de știri digital. Printre cele mai importante dintre aceste abilități este abilitatea de a aduna și verifica știri prin intermediul rețelelor sociale. Pentru a face acest lucru eficient, trebuie să combinați abilitățile tradiționale de jurnalism cu tehnologia digitală” adaugă Hajihosseini.
Cursul mobil îi va învăța pe participanți cum să filmeze și să editeze conținut captivant folosind un smartphone, ceea ce este util în special atunci când produc povești pentru rețelele sociale sau pentru raportarea pe teren în timpul unui eveniment de știri de ultimă oră. „Formatele online oferă o gamă largă de oportunități și avantaje povestitorilor, așa că jurnaliștii trebuie să înțeleagă instrumentele pe care le au la dispoziție pentru a-și prezenta munca”, continuă Hajihosseini.
Clasa de povestire multiplatformă, a adăugat el, va lua în considerare întrebări precum: Care sunt cele mai importante considerente pentru scriitori pentru a se asigura că utilizatorii interacționează cu conținutul lor? Cum structurați și proiectați noi platforme digitale, cum ar fi buletinele informative?
În ultima săptămână a programului, participanții vor lua parte la prima simulare pentru sala de știri CNN Academy la Yas Creative Hub, care a fost concepută în consultare cu jurnaliştii CNN din întreaga lume și cu profesorul Rex Brynen de la Universitatea McGill din Montreal, Canada.
Această provocare competitivă va cere participanților să investigheze și să raporteze despre o știre de ultimă oră fictivă care le pune la încercare abilitățile de jurnalism într-un cadru realist, cu ritm rapid. Fiecare element al scenariului a fost adaptat pentru a consolida cele mai bune practici jurnalistice pe care le-au învățat împreună cu curriculum-ul mai larg al Academiei CNN.
Aplicațiile pentru CNN Academy Abu Dhabi sunt acceptate în această perioadă și trebuie depuse până pe 15 iulie, fiind deschise cetățenilor din Emiratele Arabe Unite și rezidenților cu vârsta de peste 21 de ani care au experiență și/sau interes în media și povestirea multiplatformă. (redacția UZPR)
Foto: Wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *