default-logo

Episcopul Siluan al Ungariei și locțiitorul Daciei Felix a vizitat biserica din Cuvin

La Cuvin a fost marcată Ziua Românilor, precum și Nedeia Românilor din Cuvin și, totodată ziua patronului Bisericii Ortodoxe Române din Cuvin, Sfântul Ilie.

Biserica Ortodoxa Română din Cuvin a fost construită în anul 1904 și este închinată Sfântului Prooroc Ilie. Pe data de 20 iulie, a săvârșită sfânta liturghie Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria și Locțiitorul Episcopiei Daciei Felix, împreună cu un numeros sobor, format din preoții Emanuel Tăpălagă, paroh la Sân-Mihai și vicar eparhial al Episcopiei Daciei Felix, Cristian Băbuț, paroh la Seleuș, Bogdan Berdacicu, paroh la Deliblata, Manuel Ianeș, paroh la Nicolinț, Adrian Boba, protopopul Bisericii Albe și parohul Vârșețului, Vasilică Iancu, paroh la Cuvin, cărora li s-a alăturat și un preot din România.
Episcopul Siluan a fost întâmpinat, în mod festiv, în curtea bisericii de soborul slujitor, de președintele Consiliului Parohial, Ilia Sarmeș, de copii îmbrăcați în costume populare și de credincioși. La slujbă au participat mulți enoriași de diferite vârste. La finalul slujbei a avut loc tăierea colacului și numirea noului naș. Anul acesta, în calitate de naș a fost numit Denijel Radivoj. Oaspeții și cei invitați au luat parte la o masă festivă organizată la casă parohială.
Program cultural-artistic
În partea doua a programului organizat cu prilejul marcării Zilei Românilor din Cuvin, pe scena de vară a Centrului Cultural au evoluat societățile cultural-artistice „Paja Marganović” din Deliblata și „Veselia” din Glogoni. Organizatorul acestui eveniment a fost Căminul Cultural al Românilor din Cuvin „Lumina”.

Ana ALBU-SAVIĆ

libertatea.rs

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.