◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro23.04.2024

Invitație la Școală de vară de la Carei

Stimati colaboratori,
 
 Va invităm ca în perioada 26 august-1 septembrie 2019 să vă alăturați la Școala de Vară ce va avea loc la Carei cu tematica ,,Dictatul odios de la Viena văzut prin ochii supraviețuitorilor,,. Și-au anunțat până acum intenția de a participa o grupă de studenți de la Fac.Istorie din București precum și câțiva studenți de la Iași, Fac de Drept. Lor li se vor alătura tineri din zona Carei. Intenționăm să facem deplasări în satele de foști refugiați pentru a iniția discuții cu aceștia. Avem nevoie de sprijin pentru a duce la bun sfârșit tot ce ne-am propus. Vă așteptăm cu drag să fiți alături de noi. Cei care doresc să participe și au nevoie de cazare sunt rugați să anunțe din timp pentru a putea oferi condiții cât mai bune, până la data de 8 august 2019, la această adresă de mail.
 
COMUNICAT
 
Centrul pentru politici locale cu sediul la Alba Iulia și Asociația foștilor expulzați și refugiați români din 1940 în urma Dictatului de la Viena, filiala Carei, anunță organizarea unei Școli de Vară în perioada 26 august – 1 septembrie la Carei. Școala de Vară se adresează tinerilor din toată țara care doresc să își cunoască istoria prin cercetări la fața locului și interviuri luate puținilor supraviețuitori în urma intrării în vigoare a Dictatului odios de la Viena din 1940, 30 august. Organizatorilor li se alătură și Asociația ASTRA, Despărțământul Aurel Coza Carei precum și oameni de bine care sunt interesați de informarea corectă a tinerei generații. Si-au anuntat pana acum intentia de a colabora ca parteneri media Buletin de Carei, Anchete Online, OpiniaTransilvană, Glasul Info, UZPR. Programul cuprinde activități informative, deplasări în satele de foști refugiați din jurul Careiului, discuții cu istorici și profesori universitari dar și scurte programe cultural-artistice. Marcarea datei odiosului Dictat de la Viena va avea loc la Satu Mare în ziua de 30 august de la ora 16,00 la Muzeul Județean iar în ziua de 31 august va avea loc la Carei tot de la ora 16,00 dar la Monumentul Comemorativ al foștilor refugiați. Va urma un simpozion dedicat momentului istoric din 30 august 1940 unde vor avea intervenții deputatul Dan Gheorghe și urmași ai foștilor refugiați din Carei iar ulterior vom asista la o lansare de carte a renumitului lingvist Stelian Răducanu. Școala de Vară se va încheia în data de 1 septembrie 2019.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *