◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro20.04.2024

Tramvaie turcești la Reșița?

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a primit o singură ofertă la licitaţia pentru achiziţia celor 13 tramvaie destinate municipiului Reşiţa. Oferta a fost depusă de compania DURMAZLAR MAKINE din Turcia.

Licitația pentru cele 13 tramvaie a fost lansată de MDRAP în luna ianuarie a acestui an. Conform caietului de sarcini, este vorba de 13 tramvaie bidirecționale cu o lungime de 18 metri, în valoare de aproape 2 milioane de euro bucata. Tramvaiele vor avea o capacitate de transport totală de minim 92 locuri, respectiv 6 persoane/mp, din care minim 28 pe scaune fixe, nerabatabile. Garanția funcționării tramvaielor va fi de minim 350.000 km sau minim 5 ani, de la data punerii în exploatare.

Achiziția se realizează în conformitate cu protocolul de asociere dintre Municipiul Reșita şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi HCL 269/27.07.2018 a Consiliului Local Reşita.

Valoarea totală a contractului se ridică la aproximativ 25 de milioane de euro. Finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional – POR.

În ceea ce privește modernizarea căii de rulare, primarul Reșiței, Ioan Popa a semnat luna aceasta contractul de finanțare pentru proiectul „Modernizarea transportului public electric și amenajarea infrastructurii de transport nemotorizat în municipiul Reșița – faza 1”, proiect în valoare de 94.846.694 lei, care vizează zona cuprinsă între Triaj și Kaufland. După implementarea proiectului, vor rezulta 3,7 km cale dublă de rulare pentru tramvai modernizată, un depou reabilitat și extins (cu o hală pentru reparații și ateliere având o suprafață construită totală de 1.965 mp, hală pentru vopsitorie și spălătorie – 478,50 mp și hală pentru gararea tramvaielor- 2.400,05 mp), 7 staţii de transport public construite/ modernizate/ reabilitate, 27.143 mp platformă cale de rulare tramvai modernizată și 21.047 mp de spațiu verde – înierbarea liniei cale. De asemenea, proiectul prevede reabilitarea și modernizarea suprastructurii Podului Triaj, utilizat de tramvaie, în lungime de 228 metri. În perioada următoare va fi semnat și contractul de finanțare pentru faza a doua a proiectului, care vizează traseul cuprins între Luncă și Muncitoresc.

reper24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *