◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

Horia Tecău triumfă în finala turneului de la Winston-Salem. A câștigat al 35-lea trofeu din carieră

Horia Tecău și Jean-Julien Rojer au câștigat titlul la Winston-Salem, turneul ATP World Tour 250, învingând în finală cuplul format din Jamie Cerretani (SUA, nr. 69 ATP la dublu) și Leander Paes (India, nr. 80 ATP) cu scorul de 6-4, 6-2 după 68 de minute.

Tecău (România, nr. 15 ATP) și Roger (Olanda, nr. 9 ATP) au reușit să repete performanța de anul trecut de la acest turneu, când s-au impus atunci în fața perechii Julio Peralta/Horacio Zeballos.

Prin succesul de ieri din Statele Unite, Horia Tecău a ajuns la 35 de trofee câștigate la dublu în cariera sa, iar cele mai prestigioase au fost cele de la competițiile de Grand Slam, la Wimbledon în 2015 și la US Open în 2017, ambele împreună cu Jean-Julien Roger.

Imediat după finala câștigată la Winston-Salem, Horia Tecău a declarat pentru site-ul oficial al ATP: ”Acum câteva săptămâni nu aveam așteptări să câștig titluri. Sunt foarte multumit că sunt sănătos și că pot să joc din nou…Este cu adevărat un sentiment uimitor să obțin un trofeu, după atâtea luni de pauză și, de asemenea, un plus de încredere pentru turneul de la New York”.

Anul trecut, Tecău și Rojer au triumfat la Winston-Salem, apoi au ridicat deasupra capului și cununa de învingatori la turneul de Grand Slam de la US Open. Istoria s-ar putea repeta și în 2018.

Victoria reușită de cuplul româno-olandez este extraordinară, în condițiile în care Horia revenise dupa 134 de zile de absență de pe terenuri, în urma unei accidentări. Cei doi au primit 250 de puncte în clasamentul ATP de dublu, care îi propulsează în topul Live ATP Race pentru Turneul Campionilor de la Londra, pe locul 13, la 500 de puncte de un loc de calificare.

Pentru Tecău și Rojer urmează turneul de Grand Slam de la US Open, unde vor fi capi de serie nr. 6. Competitia se desfășoară între 27 august și 9 septembrie 2018 pe terenurile de la USTA Billie Jean King National Tennis Center din New York, Statele Unite.

George Titus Albulescu / UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *