default-logo

Artistul fotograf Victor T. Rusu s-a stins la vârsta de 66 de ani

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România – Filiala Suceava regretă încetarea din viață a jurnalistului sucevean Victor T. Rusu.

Artistul fotograf s-a stins din viață la vârsta de 66 de ani, în urma unui infarct.

În perioada 1989 – 1997, Victor T. Rusu a fost redactor la ziarele „Zori Noi” și „Crai Nou” din județul Suceava.  

În perioada 1997 – 1999 a fost redactor al publicației „Independentul”  din Iași. Tot atunci a condus un departament al Palatului Culturii din Iași.

În perioada 1999 – 2001, a administrat stația Rădăuți a Radio Top 91. Ulterior, 2000-2004, a înființat și condus săptămânalul „7 zile bucovinene”.

În ultimii ani a colaborat exemplar cu revista satirică Jupânu’, unde era autor de rubrică, tehnoredactor și fotoreporter.

Totodată, a fost angajat al Centrului Cultural „Bucovina” de unde a ieșit la pensie în anul 2019. Tot atunci a preluat președinția filialei Suceava a UZPR.

Victor T. Rusu era un fotograf foarte talentat. El a organizat numeroase expoziții fotografice apreciate de specialiștii în domeniu. Unele lucrări de-ale sale au fost publicate în reviste prestigioase, precum „National Geographic”.

Victor T. Rusu a fost un jurnalist cu un fin simț al umorului, un om calm, un observator atent și lipsit de agresivitatea nejustificată care, din păcate, însoțește din ce în ce mai mult discursul jurnalistului din zilele noastre.

Membrii filialei Suceava a UZPR transmit condoleanțe familiei îndoliate, colegilor de breaslă și tuturor celor care i-au apreciat condeiul.

 
 
 
Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*