default-logo

PPI News Commons, rețeaua care conectează comunităţile din Filipine pentru jurnalism de calitate

Institutul de Presă din Filipine (PPI) a lansat PPI News Commons, o rețea care conectează comunităţile din Luzon, Visayas şi Mindanao pentru un jurnalism comunitar de calitate.
PPI News Commons este un spațiu în care jurnaliștii locali își pot împărtăși poveștile cu un public mai larg și pot disemina informația prompt și adecvat către public, oricând și oriunde. De asemenea, semnifică evoluția organizației de-a lungul anilor, demonstrând că știrile și oamenii care le spun evoluează odată cu vremurile.
Unele subiecte disponibile pe platformă includ evenimente curente, politică, afaceri, caracteristici și povești despre COVID-19, printre alte secțiuni. Deși platforma pune accent pe știri locale din provincii sau la nivel național, cititorii pot primi, de asemenea, actualizări de știri de la evenimente globale.
Obiectivul principal al PPI News Commons este de a oferi instituțiilor media și jurnaliștilor acestora o trambulină pentru un public mai larg, fără costuri suplimentare. Nu este un secret pentru nimeni că multe agenții de presă, în special presa scrisă, se luptă cu declinul. Ultimul efort al PPI asigură că aceste organizații au un spațiu online în care pot împărtăși povești relevante, pot intra în legătură cu publicul lor și pot asigura viitorul jurnaliștilor. „Este deopotrivă de natură comercială și altruistă: primul ca un supliment la ceea ce fac deja în mod natural pentru a câștiga, cel de-al doilea pentru a căuta oportunități pentru ei prin împărțirea veniturilor între membri prin reclame. Forța PPI constă în capacitatea inerentă a membrilor săi de a aduce în prim-plan povești de pe teren”, a declarat directorul executiv al PPI, Ariel Cervantes Sebellino.
Datorită audienței sale în creștere, PPI News Commons speră să-și extindă acoperirea și conținutul de la știrile regionale și naționale.
Potrivit manilastandard.net, prin intermediul PPI News Commons, agenții de publicitate pot ajunge cu ușurință pe piața țintă prin plasări precise de anunțuri digitale pe platformă. „Numărul mare de vizitatori ai site-ului web și de urmăritori pe Facebook ai tuturor ziarelor comunității membre PPI care fac parte din PPI News Commons asigură transmiterea mesajului”, susține directorul de marketing Joyce Pardo.
Crearea spațiului online consolidat pentru instituțiile de știri membre ale PPI este doar unul dintre pașii pe care organizația îi face pentru a proteja și inspira jurnaliştii care își îndeplinesc cu minuțiozitate atribuțiile. Organizația de renume recunoaște, de asemenea, eforturile membrilor săi prin Premiile anuale de jurnalism civic. (redacția UZPR)
Foto: pixabay.com

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*