◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Să devenim vestitori ai Nașterii Domnului

Suntem în pragul măritului praznic al Nașterii Domnului și ne mai despart puține zile de începutul Anului Nou, 2020. Lăsăm în urmă, cu toții, un an foarte greu, plin de încercări, ispite și suferințe, cu stări de urgență și de alertă, cu multe pierderi umane și materiale, cauzate de pandemie.

În aceste zile de binecuvântată sărbătoare, ne adunăm în familie și în biserică și ne sârguim să trăim frumos, în armonia inegalabilelor colinde strămoșești, bucuria întrupării în istorie a Fiului lui Dumnezeu.

Gândurile și simțămintele noastre se îndreaptă către cei dragi, de aproape sau de departe, pe care îi prețuim, îi iubim și cărora le suntem recunoscători pentru binele ce ni l-au făcut. Tuturor le transmitem emoționante mesaje de felicitare, mai ales prin intermediul sofisticatelor tehnologii moderne.

Bun și cuvios lucru este acesta, folositor și aducător de bucurie pentru noi toți și mai cu seamă pentru membrii familiei și rudeniile care nu sunt în țară și, din pricina crizei sanitare, petrec sărbătorile departe de casă și de locurile natale.

Pe lângă urările creștinești, prin Facebook, Twitter, Instagram, Whatsapp, Messenger etc., transmitem, totodată, sute și mii de clipuri, știri, informații, cântece, glume, din păcate nu toate folositoare de suflet, iar unele chiar false și dăunătoare vieții semenilor. Am devenit niște împătimiți ai tabletei, telefonului, laptopului, ne înstrăinăm unii de alții, avem doar prieteni virtuali și pierdem bucuria de a fi împreună, de a ne împărtăși față către față sentimentele, de a petrece în comuniune de iubire acasă, în familie, la biserică și în societate.

Sărbătoarea Nașterii Domnului ne ajută și ne învață să ne trăim viața în armonia familiei, să ne bucurăm unii de alții, să ne lepădăm de răul din jurul nostru, să viețuim în bucuria sfântă a Betleemului, în credință curată și în iubirea care se revarsă peste întreaga umanitate din peștera și din ieslea în care Pruncul Sfânt s-a născut și a fost așezat, pentru mântuirea noastră.

Bine și frumos ar fi ca, în aceste zile, să renunțăm la a mai transmite mesajele care întinează sfințenia sărbătorilor și, asemeni îngerilor și păstorilor, să devenim vestitori ai Nașterii Domnului.

Când îngerul Domnului le-a adus păstorilor vestea așteptată de milenii, că „s-a născut azi Mântuitor, Care este Hristos Domnul, în cetatea lui David”, ei au plecat îndată la Betleem și „au aflat pe Maria și pe Iosif și pe Prunc, culcat în iesle. Și văzându-L, au vestit cuvântul grăit lor despre acest Copil” (Luca 2,9-17).

În virtutea acestei relatări evanghelice, îndemnul și rugămintea noastră către toți cei activi pe internet este de a transmite rudelor, prietenilor și colegilor numai vești bune, dătătoare de speranță, de bucurie și de emoție curată, care ne ajută să simțim frumusețea duhovnicească a Sfintelor Sărbători și ne fortifică în fața necazurilor, lipsurilor, suferințelor și a singurătății.

Lumina, pacea, bucuria și iubirea Bethlehemului să se pogoare peste sufletele și familiile noastre!

Sărbători binecuvântate tuturor!

                                                                                                                                                Pr. Ionel Popescu / UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *