Întâlnirea membrilor UZPR Dolj, sub titulatura Filiala ˝Tudor Arghezi˝

Sâmbătă, 30 noiembrie, în sala ce poartă numele marelui istoric român Constantin C. Giurescu, de la biblioteca „Alexandru și Aristia Aman” din Craiova, a avut loc Adunarea generală a filialei Dolj a Uniunii Ziariștilor Profesioniști, în prezența președintelui Uniunii, domnul Doru Dinu Glăvan. A participat un număr mare de membri ai Filialei Dolj.

Întâlnirea, pusă sub semnul Zilei Naționale, după cum a ținut să sublinieze Doru Dinu Glăvan, a avut drept ordine de zi: marcarea „Centenarului UZPR” în Filială, marcarea a 115 ani de la înființarea primei Asociații a ziariștilor craioveni, Convorbiri jurnalistice la Craiova, completarea organismului de conducere al Filialei și atribuirea unei denumiri pentru Filială.

Președintele UZPR a informat succint membrii prezenți în sală despre activitatea deosebit de bogată a Uniunii în acest an centenar, prezentând și câteva proiecte de viitor, printre care realizarea unor parteneriate cu diverse organizații, dar și întărirea legăturii cu diaspora.

La rândul său, domnul Mircea Pospai, președintele filialei doljene, a adus la cunoștința celor prezentați activitatea pe plan local a membrilor Uniunii, printre manifestări enumerând o serie de lansări de carte și dezbateri pe teme diverse, toate puse sub semnul Centenarului UZPR.

Din partea instituției gazdă, doamna Rodica Păvălan, șef serviciu relații cu publicul, a vorbit despre implicarea bibliotecii în viața comunității și despre pregătirile pentru apropiata deschidere a Muzeului Cărții și Exilului Românesc.

Minute emoționante au fost oferite din tânăra elevă Ana Maria Oprea, din cadrul Cenaclului condus de interpreta Mădălina Amon, prin interpretarea pieselor folk „Veniți la Alba Iulia” și „Mamă Basarabia”.

Cum Filiala din Craiova „trebuia să poarte un nume”, la propunerea domnului Dan Lupescu, s-a votat în unanimitate ca acesta să fie „Tudor Arghezi”.

Un moment important al întâlnirii de la Craiova l-a constituit acordarea unor distincții de credință și loialitate jurnaliștilor Cornel Sorescu, Florea Firan și Mircea Pospai. Pentru Filiala ˝Tudor Arghezi˝ au fost predate însemnele centenarului, medalia și placheta memorială din partea conducerii Uniunii. Domnul Doru Dinu Glăvan a primit, la rândul său, diploma și titlul „Omul anului centenar” din partea revistei Lamura.

La ultimul punct înscris pe ordinea de zi, membrii filialei „Tudor Arghezi”, în prezența președintelui Uniunii Ziariștilor Profesioniști, au reales ca președinte al Filialei Dolj pe domnul Mircea Pospai, care a propus, la rândul său, un consiliu de conducere. Au fost aleși, cu unanimitate de voturi, Marga Bulugean (ca secretar), Mihaela Albu, Nicolae Bălașa și Marcel Stănculeasa – membri.

După alte câteva discuții sub semnul „Convorbirilor jurnalistice” și unele propuneri venite din partea ziariștilor prezenți, adunarea s-a încheiat cu acordurile „Imnului jurnaliștilor”, ascultat în premieră la Craiova.

Mihaela Albu

Filiala UZPR Dolj

 

   

 

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.