◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

Revista UZP nr. 15.  Oglindă editorială pentru o Uniune centenară

Proaspăt ieșită din tipar, Revista UZP nr. 15 este, o dată în plus, oglinda editorială densă și aplicată dedicată unei Uniuni centenare. Începând cu o prezentare pe larg a marelui eveniment care a celebrat cei 100 de ani de la înființarea UZPR, Gala de la Sala Radio, publicația relevă până la detaliu prezența și contribuția filialelor din țară, a jurnaliștilor din România și de peste hotare, la unitatea și coeziunea unei organizații ce se vădește cu fiecare zi organismul reprezentativ al unei bresle de cea mai mare importanță și relevanță socială.

Trecerea de la sărbătoare la spiritul muncii se face activ, prin ilustrarea adoptării, în cadrul unei Adunări Generale extraordinare, a noului Statut, modern, flexibil, adaptat la legislație și la evoluția profesiei, a UZPR. Remarcabil rămâne faptul că Uniunea a decis, prin membrii săi, să rămână un for de dezbatere, un reprezentant de frunte al breslei și, în același timp, o organizație deschisă, adaptabilă, axată pe deontologie mai presus de orice dubiu și, în același timp, pe datele concrete ale parcursului profesiei în mileniul trei.

Cele mai importante evenimente ale Uniunii, întâlnirile din filiale, Seratele „Eminescu, jurnalistul”, activitatea Editurii UZP, precum și cele mai reprezentative publicații care apar sub egida Uniunii și a filialelor sale se regăsesc, în articole semnate de chiar membri ai UZPR din țară, în cuprinsul Revistei UZP, care devine astfel o adevărată oglindă a Uniunii și a pulsului componentelor sale de pe cuprinsul României și din Diaspora, din Australia până în SUA.

Deschiderea UZPR către întreaga lume a presei este vădită în articolul care prezintă vizita ES Jiang Yu, Ambasador al R.P. Chineze la sediul Uniunii și toate reflexiile unui demers menit să întărească și să extindă cooperarea organizației cu presa externă.

Un loc aparte îl ocupă în Revista UZP nr. 15 seria de parteneriate încheiate de organizație cu entități de frunte ale vieții publice, esența acestor cooperări fiind ilustrarea și promovarea reciprocă, în numele unor valori comune și în spiritul cel mai înalt.

Istoria și contemporaneitatea breslei își dau mâna în paginile revistei UZP prin intermediul materialelor care abordează cariera de jurnalist a scriitorului Camil Petrescu și, la capătul celălalt al spectrului de timp, cele mai recente și relevante direcții de acțiune ale Uniunii Europene pentru proetecția jurnaliștilor-avertizori.

Ediția de toamnă a Revistei UZP oglindește deplin și fast tonul Editorialului semnat de Sergiu Andon: „Cred că, fie și atunci când ne gândim la Centenar, e bine să ne gândim și la perspectivele dorite pentru mai multe centenare. Însăși diseminarea activității de vehiculare și comentare a informațiilor e o provocare pentru profesia noastră, care nu va pieri, dar va trebui să se adapteze și să rămână organizată”.

 

Roxana Istudor

 

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *