Deschiderea expoziției“Secret Garden” (“Grădina Secretă”), artist Alina Aldea

 Centrul Cultural ”Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului” vă invită sâmbătă, 14 decembrie 2019, de la ora 17.00, la deschiderea expoziției“Secret Garden” (“Grădina Secretă”), artist Alina Aldea.

Curator:Dr. Diana Dochia

Alina Aldea îşi gândeşte proiectele artistice în cadrul unui limbaj minimalist conceptual. Instalaţiile impresionante ca dimensiuni ale Alinei Aldea sunt concepute adesea într-un dialog permanent cu spaţiul expozițional. Din acest motiv, deşi există elemente similare, ele au o versatilitate infinită, atât ca mod de prezentare, cât şi ca manieră de interpretare. Jocul cu privitorul, imersarea acestuia în cadrul instalaţiei, prin care, adesea, se poate pătrunde sau se poate interacţiona, devine o constantă în creaţia artistei.

“Secret Garden” (“Grădina Secretă”) este, ceea ce putem numi o expoziţie site-specific, ce se compune dintr-o serie de desene, o instalaţie din oglinzi, blană şi pufi de mari dimensiuni şi o mini-instalaţie vegetal- geometrică.

Spaţiul pe care Alina Aldea îl ia în stăpânire este gândit architectonic; este un spaţiu marcat de o experienţă citadină, care se supune unor dispuneri sistemice şi unor rigurozităţi matematice.

Curator: Diana Dochia

          Expoziția, găzduită în galeria CUHNIE a Palatului Brâncovenesc de la Mogoșoaia, va fi deschisă publicului până pe 04 februarie 2020.

 

INTRARE LIBERĂ!

 

 

               

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.