Maria, Unica Regină a României Unite

Cred că este nimerit să folosesc aici un aforism la care ţin foarte mult: „În viaţă eşti ceea ce faci. În moarte eşti doar ceea ce rămâne” .
Este o fericire pentru mine de a dedica ireversibil acest moment Unicei Regine a românilor adunaţi în aceeaşi ţară.
Este o fericire pentru mine de a putea mărturisi cum am îngenuncheat lângă lespedea funerară de piatră albă de la Curtea de Argeş în chiar ziua Adormirii Maicii Domnului, când ochii au cules literele locului ei de naştere: East Well. Doamne, mi-am zis, cum de ai făcut Tu (!) ca Cea care avea să fie întruparea binelui nostru, să O (!) fi zămislit chiar în „Răsăritul cel Bun” din inima Apusului britanic! Ce destin superb a fost atât de măgulitor cu poporul meu de a-i fi trimis o asemenea răsplată, spun eu, de mult binemeritată!
Am avut superbe Doamne de Ţară alături de voievozi şi principi iluştri. Prea fericite fie numele Mariei lui Ştefan cel Mare, al doamnei Stanca cea schivnică şi păstrătoare a trupului lui Mihai Vodă Viteazul Unificatorul, şi al domnei Elena Cuza, urcată pe tronul unit lângă Alexandru Ioan, întâiul Principe! Ele sunt temelia iubitoare a acestui neam, proorocind prin jertfa lor smerită Măreţia Reginei Tuturor Românilor!
Aceste rânduri nu se vor doar un remember evocator şi nici o „summa cum laude”, aşa cum este de aşteptat să o facă, pe bună dreptate, majoritatea celor care au şansa de a scrie despre eveniment în această nobilă carte. Îmi doresc explicit să se înţeleagă de ce Ea este aparte. Pentru că Ea este şi explicaţia viitorului nostru.
Regina Maria este simbolul netăgăduit al demnităţii unei dinastii cu adevărat regale, pentru care menirea şi împlinirea datoriei reprezintă suprema virtute! Maria, Regina Tuturor Românilor, s-a mărturisit a fi un om ca toţi ceilalţi, dar care se deosebeşte de ceilalţi tocmai prin conştiinţa menirii sale, aceea de a se dedica ţării sale, pentru că România a fost Ţara Ei!
O venerez pe Regina Mea, Maria, Unica Regină a României Unite. Pentru că alta nu am avut. Carol, fie şi al doilea, a fost un desfrânat care s-a complăcut în concubinaje ordinare. Mihai nici n-a avut timp să-şi aleagă regină, pentru-că s-a predat lui Stalin în numele unei cauze doar de el ştiute!
După plecarea Mariei, România a rămas orfană de regină!
Poate de aceea a fost dată, pe rând, la orfelinatele Europei fasciste sau, mai apoi, comuniste!
Maria nu a lăsat doar o inimă testament, un castel de Balcic moştenire sau un jurnal de viaţă spre aducere aminte. Maria, prinţesa de Kent, născută la East Well, a lăsat un ordin permanent. Un ordin al Unicei Regine a României Unite: „Păstraţi Ţara!!”. După trei sferturi de secol de la plecarea Sa, ordinul este în vigoare.
Români! Regina vă cere să păstraţi Ţara! Pentru că este şi Ţara Ei, în numele căreia s-a săvârşit din viaţă, ducându-şi menirea până la capăt… Fiţi suverani, supunându-vă ordinului Suveranei Noastre Unice!

Până la capăt Soldat al Ţării,

Dr. MIRCEA CHELARU /UZPR

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.