◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro20.04.2024

Cum strigi în pădure așa vine ecoul

Joi 12 decembrie,  în sala Teatrului Dramatic „Fani Tardini” a avut loc Gala „Între oglinzi paralele” a postului de televiziune Express TV Galaţi – Brăila, ediţia a XVI-a unde au fost decernate premii pentru „oameni speciali” în prezenţa primarului Ionuţ Pucheanu şi a viceprimarului Picu Anton Roman, iar amfitrionul serii a fost nimeni altul decât Cătălin Negoiţă, director al Direcţiei Judeţene pentru Cultură.  Au fost marcate zece categorii și douăsprezece premii după cum urmează:

La categoria „Sunetul muzicii”, a fost premiat iubitul cantautor Hippie, alias Florin Chiriac, care a mulţumit prin cântec. 

„Lumea prin ochii mei”, poeta Denisa Lepădatu la vârsta de numai 17 ani a scris opt cărţi, este elevă de la C.N.V.A. și face parte dintr-un grup internaţional extrem de exclusivist, din numai 120.000 de membri pe toată planeta, oameni cu un IQ uriaş.

„Historia”  – slt. Cătălin Mircea Bădin (Jandarmerie) şi plt. maj. drd. Dan Cristian Ionaşcu (ISU)au fost premiați pentru publicarea cărţii lor de istorie.

„O noapte în muzeu” – Managerul Muzeului de Artă, Dan Basarab Nanu

„România mea” –  au fost premiate doamnele Gulten Abdula Nazare, lider al comunităţii turce gălăţene, ambasador cultural recunoscut în Turcia, fiică a imamului de Galaţi, şi Elsa Stavro o aromâncă din Albania, scriitoare și psiholog. 

„Departe, dar atât de aproape” a premiat-o pe Daniela Gumann

„To be number one” – Monica Măciuceanu, coordonatoarea grupului de mici artişti, cântăreţi şi coregrafi Voces, premiat în acest an la San Remo, care proaspăt întorși de la Sankt Petersburg erau fericiți că au adus acasă  patru premii din cele numai zece oferite!

„Îngerul păzitor” – Stelian Chivu, psiholog şi parapsiholog

„O viaţă pentru o idee” l-a recompesat pe rectorul Universităţii „Dunărea de Jos”, prof. dr. ing. Lucian Georgescu.

A fost un spectacol extraordinar, de mare ținută cu momente artistice cum numai domnul Cătălin Negoiță știe să realizeze. Momentele muzicale au fost reprezentate de, îndrăgita solistă Minodora Dediş, premiantă I la Mamaia, Andreea Petrov, Alexandra Sîrghi. Spre finalul evenimentului a ridicat sala în picioare, extraordinarul ansamblu Olympos, al comunităţii greceşti, care ne-au încântat cu dansuri greceşti şi aromâne. 

„Departe, dar atât de aproape”  –   Acest premiu mă onorează și mă determină mult în tot ce a condus spre această decizie, cu atât mai mult că mi-a fost înmânat de însuși domnul conf. Univ. dr. Cătălin Negoiţă.

L-am cunoscut pe domnul Cătălin Negoiţă, ca profesor la Universitatea Danubius din Galați, eu fiind studentă la Facultatea de Comunicare și Relații publice. Era sobru, distins, elegant,  inspiră măreție  iar ținuta academică, seriozitatea și conștiinciozitatea cu care și-a îndeplinit misiunea de profesor m-a frapat. A fost și este omul căruia „îi pasă”, omul care, prin atitudinea sa proactivă, și-a orientat cu predilecție preocupările pentru ridicarea nivelului calitativ al învățământului universitar – era exigent și pretindea ca studentul să se pregătească temeinic și cu maximă seriozitate la materiile școlare.

Domnul Cătălin Negoiță este o personalitate de excepţie, una dintre acele personalităţi care îşi pun amprenta asupra Galațiului și nu numai deoarece oglindeşte societatea românească actuală şi se lasă oglindit, cu un fel de satisfacție aproape masochistă, de ea. Un asemenea personaj nu poate lăsa pe nimeni indiferent. Aşa încât Cătălin Negoiță are foarte mulţi admiratori, adepţi sau fani, dar şi destui adversari sau de-a dreptul duşmani. Este iubit, admirat, imitat, urmat orbeşte de unii, detestat, urât, poate și calomniat uneori, urmărit cu îndârjire de alţii…

A trebuit să spun toate acestea ca să înțelegeți de ce am ales să mă deplasez special pentru acest eveniment în România la Galați, în condițiile în care la diferență de numai o zi aveam și eu organizat un eveniment în Salzburg.

Am pornit la drum spre Galați exact în ziua evenimentului, în data de 12 decembrie, la ora 03:24 a plecat cu trenul către Viena și totul a fost organizat la minut. O mică întârziere care a fost datorată orarului microbuzelor de la aeroport, a făcut să ne dea emoții mari că s-ar fi putut ca tot efortul meu pentru a fi prezentă să fi fost în zadar.

Nu de puține ori mă întreabă cei din jurul meu cum îmi găsesc timp pentru toate câte fac? Eu am convingerea că atunci când îți place ce faci, dar chiar îți place, și mai ales când vrei cu adevărat, ai timp pentru orice.

Am ales să fiu prezentă la acest eveniment pentru că am înțeles odată cu trecerea anilor că omul simte alți oameni și unica şansă de a spori contribuţia la trei valori fundamentale: ADEVĂRUL, BINELE, FRUMOSUL. Pentru că viaţa nu este despre diplome, medalii, premii, este despre, cu şi pentru oameni…. despre rostul nostru pentru umanitate. De asta mă îndemn şi vă îndemn să fim acolo unde ne este locul, locul pe care să-l sfinţim.

De-a lungul drumului meu prin viață, am adunat o mulțime de experiențe, un teanc de certificate și fel de fel de diplome și recunoașteri, dar cea mai importantă lecție este aceasta:

„Oamenii care fac diferența în viața ta sunt cei cărora le pasă.”

Ca OM, Cătălin Negoiță este realmente o reuşită a Creaţiei: excelent amfitrion, causeur incomparabil, polemist de temut dar fără ifose, dinamic şi metodic dar şi scriitor rafinat, intelectual critic, om de dialog dar şi de reflecţie, sensibil  și plin de umor, dar şi capabil de asceze intelectuale prelungite, prieten fidel şi altruist.

Nu în ultimul rând doresc să remarc faptul că postul de televiziune Express TV Galaţi-Brăila este absolut deosebit  deoarece scopul principal este promovarea actului de cultură și educarea publicului spectator, ținând cont de diversificarea ofertei culturale prin programe ample, care să atragă noi categorii de public, în vederea creșterii indicatorilor de consum cultural educat și stilat.

Revin acum la titlul ales pentru acest articol – acestea toate au fost ecoul care m-a trimis să fiu prezentă la acest extraordinar eveniment.

A fost cel mai frumos eveniment din viața mea! 

Daniela Gumann / UZPR 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *