◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro18.04.2024

Proiectul INDIA al Pictorului de Negru, Elian Băcilă

Între 27 octombrie-11 noiembrie cunoscutul Pictor de Negru al României, Elian Băcilă, împreună cu muza și soția sa, Nika Raynelle Jackson Băcilă, au ajuns pentru prima dată în India – Mumbai cu ocazia celui mai nou proiect al artistului, dar și cu un alt proiect al soției artistului.

Proiectul se numește India și cuprinde cinci lucrări abstracte, intitulate Mumbai partea I până la Mumbai partea a-V-a, fiind influențat de bogatele culorii ale Indiei, după cum ne-a spus chiar pictorul.

 

În continuare vom prezenta povestea  indiană și  întâmplările prin care a trecut cunoscutul Pictor de Negru  în țara contrastelor, în incredibila  Indie, așa cum avea să ne declare chiar Elian Băcilă.

Primul contact a fost cu Aeroportul Internațional din Mumbai care te copleșește de la prima vedere. Un aeroport gigant, plin de vegetație luxuriantă făcut din sticlă, marmură și metal.

 

 

Are formă circulară de farfurie zburătoare, cu foarte multă lumină, creându-ți impresia că ai parte de o întâlnire de gradul III, ca în celebrul film regizat de Steven Spielberg.

Al doilea contact îl ai cu viața reală a Indiei, cu populația, cu oamenii de pe stradă, cu tarabele cu fructe exotice de toate culorile, cu celebra ricșă, cu mișcarea permanentă a oamenilor, cu oamenii care dorm pe stradă, cu șobolanii cu burți mari și cu cozi lungi, asemănători pisicilor care beau lapte deoarece sunt protejați și sunt aducători de noroc, cu mirosurile de tot felul ale Indiei și cu claxonatul care este permis și stimulat prin reclame făcute pe autobuzele vechi pentru a alunga stresul din circulația aglomerată.

 

Am vrut să iau pulsul acestei țări minunate cu oameni extraordinari și iubitori de pace.

Am vrut să cunosc ADN -ul ei. Populația Indiei este o populație tânără cu persoane între 20 și 35 de ani, care nu pleacă din țara lor pentru că sunt mândri de ea.

India investește cel mai mult în armament, dar niciodată nu a atacat o altă țară.

Hotelul la care am stat, ITC Maratha, este un hotel hinduist care arată ca o galerie de artă unde am fost întâmpinați ca acasă. Am stat la etajul 14, deși avea doar 5 etaje. Secretul aici este legat de numere norocoase, deși hotelul cum spuneam  avea doar 5 etaje. Chiar ajunsesem să credem că stăm la etajul 14!

Un alt aspect interesant și fantastic al Indiei: proiectul meu este realizat din cinci lucrări, aflate în curs de desfășurare,  deoarece  India este alcătuită din cinci litere.

 

 

Toate aceste lucruri și multe altele, cum ar fi vizita în casa memorială Gandhi, în muzeul Chhatrapati Shivaji Maharaj Vastu Sangrahalaya, în celebrul loc unde tot Mumbaiul spală haine, vizita în supraaglomerata Gară Victoria, vizita la celebrele studiouri din Bollywood și vizita la Oceanul Indian și Marea Arabiei, unde am putut vedea răsăritul și apusul soarelui, m-au influențat extraordinar în noul meu proiect INDIA, introducând pentru prima dată și alte culori, ca de exemplu, roșu și galben.

 

Un punct important al șederii mele și noastre în India a fost inspirația legată de vizita în templele hinduiste, care au foarte multă culoare, muzică și sunete speciale și, nu în ultimul rând, sunetul și culorile superbelor păsări unicat.

Acum India a devenit a mea și simt că face parte din mine așa cum făcea parte odată din Mircea Eliade.

Am fuzionat cu această țară! Acești oameni își doresc să mă întorc cât mai repede să-mi deschid un nou atelier să-mi revăd prietenii și să mai prindem superba și sacra sărbătoare Happy Diwali.

 

Pictorul de Negru, muza și soția sa, Nika se vor întoarce aici, poate pentru totdeauna, pentru a locui ca posibili cetățeni ai acestui loc magnific. De ce nu? Aici, Negrul Pictorului de Negru Elian Băcilă, a căpătat noi valențe în Orașul Viselor – Mumbai.

Pe curând, INDIA!

ultimaora.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *