◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

NU NE MAI JIGNIŢI INTELIGENŢA !

         Am parcurs un lung şi anevoios drum în această viaţă deloc uşoară,  cu fel de fel de peripeţii, sau mai bine zis plină de obstacole care mai de care mai greu de trecut, cel puţin în ceea ce mă priveşte, dar şi de personaje care de-a lungul timpului fie ţi-au înfrumuseţat viaţa, fie ţi-au îngreunat-o sau chiar ţi-au distrus-o din ură şi invidie, din lipsă de educaţie şi cultură. Peste toate aceste rebuturi umane, specifice oricărei societăţi, care ne-au pavat şi tencuit viaţa cu minciuni şi golănii, cu promisiuni deşarte, lipsite de orice acoperire, voi încerca să scriu acest scurt pamflet.

            M-am născut într-o societate a minciunii, unde zi de zi propaganda comunistă  ne vărsa, prin singurul program de radio şi unul de televiziune începând cu anul 1966, dar şi prin oficioasele partidului unic, fapte şi date pe care nu le puteau crede nici cei mai nebuni şi bolnavi de optimism oameni. Manipularea maselor prin minciună era de altfel un deziderat al propagandei comuniste de partid. Dictaturile şi regimurile totalitare nu ar fi existat dacă nu aveau ca stindard minciuna şi teroarea.

            Obligaţi să trăim noi, românii, într-o închisoare cu zidurile la graniţele ţării, fără nicio posibilitate de a vedea altă lume, ni se livrau zilnic minciuni de care s-ar fi ruşinat chiar şi Pinocchio! Aberaţii de genul cel mai mare şi lung pod din lume precum cel al lui Anghel Saligny, de la Cernavodă, sau porumb cu înălţime de 3,5 m., sau nicăieri în lume nu se trăieşte mai bine ca în comunismul lui Ceauşescu din Republica Socialistă România, erau sloganuri care se repetau cu obstinaţie şi ne infectau cu virusul minciunii. Ni se spunea permanent că tot ce există în ţară este este un bun comun ce aparţine tuturor, dovedindu-se ulterior ca fiind o mare, foarte mare minciună. Iar cei care îndrăzneau să sesizeze şi să demaşte aceste minciuni, erau imediat persecutaţi şi anihilaţi fără scrupule, până la suprimare! Totul, de la viaţa de zi cu zi, până la activităţile din armată, sănătate, învăţământ şi educaţie, justiţie, parlamentul unicameral, guvernul, închisorile de exterminare şi recluziune, toate, dar absolut toate, aveau la bază, prin deciziile lor, o enormă minciună care să motiveze acţiunile degradante la care se apela masiv împotriva amărâţilor de români. Totul a avut însă un final. Viaţa în neadevăr şi multă minciună i-a scos pe români în stradă pe 17 decembrie 1989 la Timişoara şi a continuat apoi la Bucureşti pe 22 decembrie. Tineri, cu mic cu mare, văzând cum li se chinuie părinţii şi bunicii, au ieşit în stradă şi au scandat jos dictatura, jos minciuna, dar mai ales jos Ceauşescu, simbolul fără echivoc al acelui sistem odios.

            Dar ce să vezi??? În R.S.R., în care în ultima perioadă a existenţei ei, s-a practicat un comunism dement, unic în Europa de Est şi Sud-Est, de tip Coreean importat de la  Kim Ir-Sen, unde zilnic lumea se închina la tablou, nu a fost posibil să existe o opoziţie ca Solidaritatea lui Lech Walesa în Polonia sau un scriitor ca Václav Havel, un anticomunist convins ca, în Cehoslovacia.

            Revoluţia română a învins, dar ne-a lăsat pe cap „o armată” de 4,5 milioane de comunişti cu  familiile lor şi cu toţi securiştii care ştiau foarte bine ce trebuie să facă pentru a rămâne tot ei la butoanele puterii în aşa-zisul nou stat democratic creat. Noi l-am avut pe Ion Iliescu, un comunist sadea, cu facultatea urmată la Moscova,  un Petre Roman, fiu de vechi militant comunist Walter Roman, un general KGB-ist Nicolae Militaru, sau un Cico Dumitrescu şi Generalul Victor Athanasie Stănculescu, om important în structurile Armatei Române, în timp de luptătorii anticomunişti, care au înfundat şi au suferit în închisorile politice comuniste, au fost urgent îndepărtaţi, alături de toţi cei care au avut curajul să iasă, cu piepturile goale, în faţa gloanţelor dictaturii şi să-i izgonească pe dictatorul Ceauşescu şi odioasa lui soţie. Ei au fost momiţi cu te miri ce firimituri ale puterii.

            E cert că am pornit să construim o societate nouă cu foşti comunişti şi securişti şi în niciun caz cu nişte reformatori. Cum să faci capitalism cu linia a 3-a şi  4-a de comunişti, cu toţi foştii comunişti şi cu aceeaşi administraţie locală şi centrală moştenită de la Ceauşescu? E şi greu după 50 de ani plini de amărăciune de comunism să ai un orizont şi o viziune de lume şi de viaţă nouă.

            Ne-au amăgit şi minţi, jignindu-ne inteligenţa!!!

 

 

                                                                       Prof.univ.dr. Florentin SCALEŢCHI

 

 

Va urma

NU NE MAI JIGNIŢI INTELIGENŢA !

 

Partea a 2-a

 

            Au preluat puterea şi dacă, într-adevăr, nu le-a ieşit scenariul cu schimbările numai de faţadă, de genul deschidem graniţele, anulăm avorturile şi le dăm mai multă mâncare, haine şi televizoare „la proşti”, menţinând aceeaşu societate totalitară, au făcut orice să încetinească ritmul schimbării şi, sub sloganul „nu ne vindem ţara”, au furat  la greu pentru ei şi acoliţii lor. Au apelat la toate mârşăveniile, punând argumentaţia în faţa tuturor, o minciună de tip motivaţional, nouă de altfel, apărarea drepturilor omului şi a democraţiei. În spatele acestor noi sloganuri, au fost posibile cele 5 mineriade, crearea unei noi Constituţii după chipul şi asemnarea lui Ion Iliescu, cea din 1992, şi apoi după cel al lui Adrian Năstase, în 2003, izgonindu-ne investitorii şi îndepărtându-ne de NATO şi UE.

            După 6 ani  de Preşedinţie ai lui Iliescu şi după moartea Monseniorului Corneliu Coposu, un renumit anticomunist şi lider al PNŢ-CD, ţara încearcă să-şi schimbe drumul, având o nouă conducere în persoana noului Preşedinte ales Emil Constantinescu, care, deşi profesor universitar, tot comunist a fost. Singur a spus, după 4 ani de mandat de Preşedinte  de stat, că a fost învins de Securitate şi a eşuat îngenunchiat de corupţie şi minciună, nemaiavând dorinţa de a recandida. Odată cu el, a dispărut şi unul din partidele istorice, PNŢ- CD, care nu a mai funcţionat deloc, chiar dacă timp de patru ani s-a încercat de nenumărate ori resuscitarea lui. Au ştiut bine comuniştii cum să acţioneze ca să-l îngroape definitiv.

            Şi uite cum cârpa KGB-istă, omul nou, s-a rebrenduit şi reapărut, nimeni altul decât tot Ion Iliescu, care totuşi a învăţat ceva din istoria acestei ţări mult încercate de vremuri. În mandatul lui România a intrat în NATO şi a încheiat toate capitolele pentru aderarea la U.E., un pas mare pentru ţară. Tot el l-a propulsat pe un alt comunist, primul ministru al lui, Adrian Năstase, pentru mandatul de Preşedinte.

            Nu a fost să fie aşa, a căştigat tot ce putea însemna mai rău pentru România, marinarul Băsescu Traian, un securist comunist, crescut în gura Portului Constanţa şi în familie de securist. Am fost din nou amăgiţi şi minţiţi, prin complicitatea noului Preşedinte Băsescu, de partidul portocaliu  PDL, o otravă pentru această naţiune. Au minţit cum au respirat, în frunte cu şeful lor Băse’, au furat, au corupt, au îngenunchiat ţara prin formarea unui grup infracţional şi au transformat-o într-un STAT MAFIOT!!! Au aruncat în temniţe oameni nevinovaţi care s-au opus golăniilor lor. Au tăit salarii, pensii, ajutoare, stimulente, prime şi alocaţii. Au închis spitale şi şcoli, au mărit TVA-ul de la 18% la 25% şi  au îndatorat România cu 20 de miliarde de euro.

            Nu putem uita în veci cei zece ani de jaf naţional făcut de Băse’, care, în cârdăşie cu tot felul de complici la fel de hidoşi la caracter şi suflet ca el, au distrus ţara, au confiscat Justiţia şi apoi au distrus destine, cariere, producând multă suferinţă. Au eliminat, la propriu, suflete de oameni, distrugând vieţi şi familii, au creat stres permanent celor învinovăţiţi şi condamnaţi pe probe false, fabricate prin melanjul nefiresc făcut între parchete, servicii secrete,  MAI, Completele de judecată, DNA sau CNSAS, „legitimate „SECRET” prin Protocoale ilegale, în urma cărora îşi racolau „executanţii”  – judecători, procurori, poliţişti, ba chiar şi avocaţi –  pe care îi ademeneau cu salarii mari şi promovări în funcţii sus-puse. Au dat curs în acest fel la timorarea familiilor şi în special a copiilor celor care erau pe lista de  indezirabili a lor.

            De fapt, au creat şi au perfecţionat la foc continuu, o maşinărie de distrus oameni şi destine, în timp ce tuturor celor care erau puşi să fure, să falsifice, să mintă, să mistifice adevărul, să denunţe la comandă, le-au creat totală protecţie.

            Noi, românii, am fost minţiţi, trădaţi, umiliţi, abuzaţi, chinuiţi, batjocoriţi, ne-au fost călcate cu nesimţire şi brutalitate destinele, fiind mereu şi mereu înşelaţi de indivizi fără suflet, fără scrupule, fără educaţie şi fără dragoste de propriul popor şi de propria ţară.

            Uite aşa ne-a fost jignită inteligenţa de un prost şi ne-au consumat zece ani de viaţă, pe care nimeni nu ni-i mai dă înapoi niciodată!

            Remanenţa lucrurilor făcute prost în sistemul comunist totalitar, continuate apoi de foşti comunişti şi securişti încă ne bântuie şi ne provoacă suferinţă şi umilinţă, şi în prezent. Oare, va înceta vreodată cu aceste metode mârşave!

 

                                                                        Prof.univ.dr. Florentin SCALEŢCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *