default-logo

Concerte Vladimir Cosma la Grand Rex (26 – 27 ianuarie 2019, Paris)

Sala pariziană de spectacole Le Grand Rex (1 boulevard Poissonnière, 75002 Paris), îl are ca invitat special, sâmbătă, 26 ianuarie, ora 20.00 și duminică, 27 ianuarie 2019, la orele 11.00 și 16.00, pe ”compozitorul a 500 de benzi sonore de film”, Vladimir Cosma, în cadrul a două concerte excepționale. Evenimentele au loc cu sprijinul Institutului Cultural de la Paris și vor puncta astfel debutul Președenției României la Consiliul Uniunii Europene.

Vladimir Cosma va dirija o orchestră simfonică, un cor, soliști deosebiți dar și invitați surpriză. Din program: muzică semnată Vladimir Cosma din câteva din cele mai cunoscute filme ale cinematografiei franceze (”La Boum”, ”Diva”, ”Le Grand Blond”, ”Rabbi Jacob” ș.a.), dar și alte creații celebre și inedite într-o nouă versiune de concert.

În afara celor două concerte, maestrul Cosma a programat un master class în premieră, duminică 27 ianuarie, ora 11.00, în aceeași mitică sală de la Grand Rex, în cadrul căruia își va evoca viața dar și creația în muzică și imagini.

Institutul Cultural Român de la Paris este onorat să colaboreze încă o dată cu ilustrul compozitor de origine română. În 19 martie 2018, Vladimir Cosma a primit, împreună cu alte personalități românești invitate la Athénée Théâtre Jean-Jouvet, în cadrul unei superbe seri-spectacol intitulate ”Voyage en Francophonie”, Premiul de excelență pentru promovarea artelor și a culturii – distincții onorifice acordate de Institutul Cultural Român pentru contribuția la promovarea culturii românești și a francofoniei în lume.

leviathan.ro

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*