◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro20.04.2024

Filip Jianu a reușit cea mai bună performanță a unui român la Australian Open 2019

Filip Jianu a pierdut la mare luptă în semifinalele probei de simplu juniori de la Australian Open, fiind învins cu 6-3, 2-6, 5-7 de Emilio Nava, după o partidă în care a ratat o minge de meci!

Românul (nr. 8 ITF juniori) a început în forță disputa cu tenismenul american, în vârstă de 17 ani, și s-a impus în primul set cu 6-3, după două break-uri. În al doilea, Nava și-a ridicat nivelul de joc și a câștigat cu 6-2.

Runda decisivă a fost cea mai disputată, iar la scorul de 5-4 pentru Jianu, jucătorul nostru a avut o minge de meci pe serviciul adversarului, însă nu a putut-o fructifica. Sportivul de peste Ocean (nr. 22 ITF juniori) a avut un final mai bun, obținând 3 ghemuri consecutive și victoria cu 7-5, într-o dispută ce a durat o oră și 47 de minute.

Filip Jianu a reușit o evoluție de excepție la Australian Open, unde a ajuns în semifinalele de simplu juniori (la fel ca în 2017) și de dublu, alături de partenerul său, Nicolas Alvarez Varona (Spania, 10 ITF juniori).

Cuplul Jianu / Varona a fost învins în careul de ași al competiției de la Antipozi, de către Cannon Kingsley (15 ITF juniori) / Emilio Nava (22 ITF juniori), ambii din Statele Unite, cu scorul de 3-6, 3-6, după 51 de minute.

Rezultatele lui Filip Jianu constituie cea mai bună performanță a unui român la ediția 2019 a turneului de Grand Slam, Australian Open, unde Simona Halep, liderul mondial din clasamentul WTA s-a  oprit în turul al 4-lea, fiind întrecută de Serena Williams.

După evoluția remarcabilă de la Melbourne, din competiția de juniori, se așteaptă ca Filip Jianu (17 ani) să facă un salt și în turneele  de seniori, pentru a avansa în topul ITF, unde în acest moment de află pe locul 866.

George Titus Albulescu / UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *