◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.04.2024

Despre acțiuni prezente și proiecte viitoare în ședința Consiliului Director al UZPR

Ședința online a Consiliului Director al UZPR, care a avut loc în 25 ianuarie 2021, prima din noul an, a avut o agendă complexă, care a trecut în revistă proiectele de început de an și a stabilit cadrul pentru derularea acțiunilor viitoare. 

În debutul ședinței, președintele Comisei de cenzori, Ilie Cristescu, a evidențiat situația financiară satisfăcătoare a UZPR, care își continuă activitatea în aceleași repere de management optim.

Abordând ultimele evoluții din interiorul Uniunii, președintele Doru Dinu Glăvan s-a referit la creșterea numărului de membri ai UZPR, tot mai mulți tineri manifestându-și dorința de a se alătura organizației. 

Un mare ecou a avut acțiunea intitulată „Săptămâna Presei Românești. Pagini luminoase de istorie”, care a prilejuit întâlnirea publicului cu personalități ale jurnalismului românesc care au evocat unele dintre temele majore ale istoriei presei din România și iluștri înaintași ai breslei. „Foarte multe televiziuni regionale vor continua să transmită aceste filme de excepție în perioada următoare”, a punctat Doru Dinu Glăvan. Președintele UZPR a anunțat o nouă inițiativă, derulată sub aceleași auspicii, care se va cristaliza în decursul primăverii și care va avea în prim-plan cele mai importante publicații din istoria recentă a României, materiale elaborate de unii dintre cei mai prestigioși jurnaliști contemporani, membri ai Uniunii.

Aflată în curs de finalizare, Revista UZP va avea ca nucleu presa online, reperele și criteriile care îi definesc liniile principale. Numeroși membri ai Uniunii care activează în această formă de presă vor detalia, în paginile publicației-etalon a UZPR, considerentele profesionale legate de această temă vastă. „Cred că din enorma diversitate a media online se poate identifica plus-valoare pentru presă, mergând pe ideea de a construi, nu de a demola”, consideră Claudius Dociu, coordonator al Filialei Prahova a UZPR. La rândul său, Nicolae Băciuț a remarcat faptul că Uniunea trebuie să ia în considerare, înainte de orice, „dovada produsului jurnalistic, elaborat după toate regulile sale”. 

Ședința Consiliului Director al UZPR a abordat și lansarea filmului dedicat lui Constantin Brâncuși, care va rula în luna februarie, când marele sculptor român va fi aniversat la nivel național. De asemenea, secretarul general Mădălina Corina Diaconu a anunțat parteneriatul UZPR cu Qolony Art & Science Association / Agenția Spațială Europeană. (E.S.A.). „Vom organiza împreună un eveniment online pe data de 19 februarie, inițiat de artistul român Peter Gate. Este un eveniment fără precedent pentru România”, a punctat Mădălina Corina Diaconu.

Participanți la ședință, vicepreședinții Sorin Stanciu și Roxana Istudor, purtătorul de cuvânt Miron Manega, Iuliana Gorea Costin, Daniela Gîfu și gen. Gheorghe Văduva au dezbătut tema presei online și evoluția libertății de exprimare într-o lume care percepe acest concept în nenumărate nuanțe.

 

Departamentul Comunicare

 

  

Un comentariu pentru “Despre acțiuni prezente și proiecte viitoare în ședința Consiliului Director al UZPR

  1. Sugerez o mai incisivă promovare a activităţii uniunii. „Laicurile” şi comentariile aproape inexistente la postările youtube apropo de Săptămana presei şint dovezi de sustinere a ceea ce zic. Poate accesul liber la postări pe platformă, dialogul pro şi contra n-ar fi defavorabile vieţii de breaslă. Zic şi eu ca un membru fondator (chiar component al stafului Miron) şi cotizant din 1990 la zi an de an, care iubeşte UZP şi, mai ales, profesia de ziarist care mi-a dat şi-mi mai dă hrană materială, dar mai ales spirituală! Cu drag şi scuze pentru deranj. Nicolae Rotaru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *