◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Julian Assange, o nouă șansă de a opri extrădarea în SUA

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a primit șansa de a contesta la cea mai înaltă instanță din Marea Britanie o decizie care îi permite să fie extrădat în Statele Unite pentru a se confrunta cu 18 acuzații penale.

Autoritățile americane doresc ca Assange, născut în Australia, în vârstă de 50 de ani, aflat în prezent în închisoare la Londra, în timp ce așteaptă o hotărâre privind extrădarea sa, să fie judecat pentru 18 capete de acuzare legate de eliberarea de către WikiLeaks a numeroase documente confidențiale ale armatei americane și cabluri diplomatice despre care au spus că le-au avut. pune vieți în pericol.

În decembrie, Înalta Curte din Londra a anulat decizia unei instanțe inferioare, conform căreia nu ar trebui extrădat deoarece problemele sale de sănătate mintală însemnau că ar fi expus riscului de sinucidere. În timp ce judecătorii de la Înalta Curte i-au refuzat permisiunea de a face apel direct la Curtea Supremă cu privire la decizia lor, ei au spus că acest caz ridică o problemă de importanță juridică pe care el i-ar putea cere instanței superioare a Regatului Unit să se pronunțe. Aceasta înseamnă că Curtea Supremă va trebui să decidă dacă ar trebui sau nu să audieze contestația sa. „Cererea pârâtului de certificare a unei chestiuni de drept este admisă”, au spus judecătorii. Problema dacă Înalta Curte se poate baza pe asigurările SUA cu privire la tratamentul lui Assange, care nu a fost acordat în procedurile inițiale, este un subiect asupra căruia echipa sa juridică ar putea solicita clarificări.

Assange are 14 zile pentru a depune o cerere la tribunal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *