◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Academie media pentru pregătirea jurnaliștilor din Singapore

SPH Media Trust (SMT) a lansat o academie media pentru a instrui noii angajați și pentru a-i ajuta pe jurnaliști să-și perfecționeze abilitățile.

Noua Academie SPH Media lucrează cu veterani din industria media, precum și cu instituții internaționale, cum ar fi Institutul Poynter din Florida, Institutul Reuters pentru Studiul Jurnalismului de la Universitatea Oxford și Școala de Jurnalism și Comunicare a Universității Tsinghua, pentru a oferi cursuri pentru jurnaliştii locali.

În timp ce academia va fi deschisă inițial doar pentru personalul SMT, planul este să pună cursurile la dispoziția jurnaliştilor din alte companii media, inclusiv celor din Singapore și din regiune. „Sper că poate fi o platformă bună pentru noi să creăm o rețea regională pentru a face față cu omologii noștri și a ne cunoaște, pentru că toată lumea trece prin aceleași provocări ca și noi”, a declarat președintele SMT, Khaw Boon Wan.

Cursurile oferite în prezent includ programe de bază pentru personalul SMT, cum ar fi legea media și elementele esențiale ale publicării digitale, precum și o serie de cursuri care se concentrează pe producerea de jurnalism de calitate, cum ar fi verificarea faptelor și raportarea datelor. Există, de asemenea, cursuri despre alte aspecte ale afacerii de știri, cum ar fi strategia audienței, producția multimedia, managementul oamenilor și înțelegerea afacerilor guvernamentale, economie și geopolitică.

Noilor angajați li se va cere să urmeze un program în primul lor an, care îi va dota cu abilitățile și cunoștințele de care au nevoie pentru a-și face meseria. Ei vor primi, de asemenea, instruire structurată la locul de muncă de la supervizorii lor în prima lună după alăturarea redacției.

Reporterii de la ziare vernaculare precum Lianhe Zaobao, Berita Harian și Tamil Murasu pot participa, de asemenea, la cursuri de traducere lingvistică pentru reportaje de știri.

Conducerea SMT s-a angajat să ofere cel puțin 40 de ore de formare pe an fiecărui membru al personalului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *