default-logo

„Noaptea Albă a Filmului Românesc”, pe TVR 3

„Noaptea Albă a Filmului Românesc”, un proiect TVR care va fi organizat în jurul unui creator al cinematografiei contemporane, regizorul şi producătorul Florin Şerban, se va derula din 26 februarie, de la ora 21.10 şi până în 27 februarie, la ora 6.15. Din program: „Eu când vreau să fluier, fluier”, primele două părţi ale trilogiei „Dragoste”, premiera filmului „Neidentificat”, „Box” şi „Omul care nu a spus nimic”.

Filme de lung şi scurt metraj, fragmente în exclusivitate din „Hamlet”, care va fi lansat în luna martie a acestui an, producţii în premieră sau cu palmares internaţional vor creiona portretul cineastului. Florin Şerban este primul regizor care a obţinut o recunoaştere internaţională şi şi-a făcut intrarea în cinematografia naţională şi internaţională cu un film care nu are legătură cu perioada comunistă: „Eu când vreau sa fluier, fluier” – un love story, o poveste de iubire dintre un puşcăriaş de 18 ani şi o studentă de 21 de ani – care a adus cinematografiei de la noi două premii la Berlin şi alte câteva zeci în festivaluri importante din lume.

Evenimentul TVR3 „Noaptea Albă a Filmului Românesc” debutează, de la ora 21.10, cu o prezentare şi un interviu al regizorului Florin Şerban.

Toate filmele care vor fi prezentate în cadrul acestui proiect sunt finanţate şi de TVR, singura instituţie media din România ce susţine cinematografia independentă contribuind la fondul cinematografic cu 15% din veniturile obţinute din publicitate pe parcursul unui an calendaristic.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*