◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Un nou site a fost închis în România pentru publicarea de informații false, cu scopul de a induce panica

Grupul de Comunicare Strategică anunță că ministrul Internelor, Marcel Vela a cerut ANCOM blocarea siteului breackingnews.xyz pentru publicarea de informații false, cu scopul de a dezinforma și a induce panica. Măsura a fost pusă deja în aplicare. Este al doilea site închis de autorități pentru dezinformare. 

„GCS a solicitat ministrului Afacerilor Interne blocarea totală a accesului la conținutul site-ului breackingnews.xyz. Solicitarea a fost întemeiată pe faptul că portalul web a publicat în mod constant informații false, cu scopul evident de a dezinforma și a induce panica. Site-ul breackingnews.xyz a fost generat pe o platformă din afara României și nu are reprezentanți care să poată fi contactați. Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela a transmis decizia către ANCOM, instituție care a pus deja în aplicare măsurile necesare”, se arată în comunicatul Grupului de Comunicare Strategică. 

De asemenea, Grupul de Comunicare Strategică i-a propus minstrului de interne să întreprindă demersurile necesare pentru a scoate de pe un alt site un articol care promova informații false.

„Grupul de Comunicare Strategică a înaintat astăzi, 25 martie, ministrului Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, propunerea de eliminare la sursă a conținutului unui articol apărut pe site-ul bpnews.ro (https://bpnews.ro/2020/02/24/coronavirusul-ucis-de-polidin/) . Decizia a fost luată pentru că reprezentanții site-ului bpnews.ro au fost contactați de Grupul de Comunicare Strategică și au refuzat să corecteze informațiile false”, precizează Grupul de Comunicare Strategică.

Pe 18 martie, după declararea stării de urgență, autoritățile au închis siteul stiridemoment.ro, pentru publicare unor informații false, fără temei, cu privire la închiderea unor supermarketuri și cu privire la un plan „secret” al Guvernului de a aduce în țară români din străinătate.

digi 24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *