◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro20.04.2024

Suprapopularea Planetei Terra

Pământul suportă o explozie apocaliptică a populației. Dacă în anii 1800 erau un miliard de oameni. În 1928 erau două miliarde. Astăzi sunt  7,8 miliarde, iar peste 50 de ani se va ajunge la peste 30 de miliarde de oameni.

În Africa se nasc șapte milioane de oameni la fiecare 100 de zile, copii cu viitor incert unii având „școli“, la umbra palmierului bătrân. Pentru a preciza: Dacă UE ar primi acum, un milion de africani, surplusul de populație s-ar compensa în 14 zile! Deci în Africa nu ar fi o ușurare, dar în Europa devine o catastrofă a integrării. În Niger,rata natalității este de șapte copii pe femeie. În Nigeria se nasc în fiecare an mai mulți copii decât în ​​toată Europa. Și peste câțiva ani vor fi 6 miliarde de oameni în Asia. Nebunia asta are un nume: suprapopulare.

Cei 7,8 miliarde de oameni care trăiesc astăzi consumă atât de multe resurse încât ar fi necesare două planete – Terra- până în 2030. Consecințele sunt devastatoare: distrugerea habitatului, oceane fără pești, nebunia poluării cu plastic în toate formele, dispariția speciilor, lipsa apei, bătăliile de distribuție, gunoiul, poluarea aerului, construcția caselor, încălzirea prin emisii CO2, cultivarea în fabrici și multe altele. Există studii potrivit cărora pământul poate tolera maximum 200 de milioane de oameni care pot trăi la un nivel occidental de prosperitate. Știați că este nevoie de 27.000 de litri de apă pentru a face un kilogram de ciocolată?

Pentru a ne satisface nevoile de energie până în 2100, avem nevoie de 1.800 de diguri noi, 20.000 de centrale nucleare noi, 15 milioane de turbine eoliene suplimentare și 30 de miliarde de module solare.

Suntem așezați pe o bombă cu ceas – și politica nu poate face nimic. Dimpotrivă: politicienii doresc întotdeauna mai mulți oameni. Au nevoie de votanți, soldați executanți ai ordinelor liderului. Erdogan premiază femeile ce nasc mai mulți copii, deși rata natalității este în Turcia de 15,3 (2018) iar în România de 9,6. Fie că ne place sau nu: până în 2025 vor exista roboți mai mulți la  muncă decât oameni. Taxiuri autonome, drone de colete, fabrici golite de muncitori, săli de operație digitale (chirurgie la distanță), roboți; de curățenie, gătit, îngrijirea bătrânilor, etc. Din fericire,(sau nenorocire) lumea nu are nevoie de mai mulți, ci de mai puțini oameni. Charles Darwin apreciază; „Suprapopulația este creșterea excesivă a numărului de indivizi ai unei specii în raport cu mijloacele de trai“.

Partidele ecologice și unele personalități fac capital de imagine; Leonardo DiCaprio, Arnold Schwarzenegger, Greta Thunberg cu titluri bombastice, ex; fridays for future” (o modalitate de a chiuli de la școală Vinerea, de ce NU, Sâmbăta ?), când realitatea producerii gazului CO2 peste măsură, este cauzată de oameni și desigur de animale. Cel mai simplu model de reducere a poluării este reducerea numărului celor care produc aceasta, dar etica democratică nu ne lasă să spunem cum trebuie făcut, deci ei, liderii înmulțirii populației, se folosesc de subtrefugii ce eventual pot reduce CO2-ul, desigur cu mari cheltuieli, dar nu pot schimba esențial-radical eliminarea sursei. Aproape hazliu afirmația mamei activistei Greta, doamna Malena Ernman care spune (vezi alăturat textul din presa Germană); „Greta aparține acelor foarte puțini oameni care pot vedea cu ochii liberi cum gazele cu efect de seră CO2, se revarsă din coș, transformând atmosfera într-un depozit de gunoi“. Extraordinară capacitate a unui om (supraom) de a vedea niște gaze ce pot fi măsurate doar cu aparate de măsură. Alt aspect al capacităților tinerei Greta Thunberg reies din acelaș Weekend Magazin pag. 17 – Short Talk –  întrebat fiind dl. Gerri Brandstetter de la institutul Markenbewertung, cum vede activitatea tinerei Greta; „activitatea doamnei Greta Thunberg are o valoare de piață de circa 500 Milioane $”. Deci se pune întrebarea cine și cum a creat acest brend „Earth Strike“, în spatele unei tinere fete (născută în 2003), declarată doctor al universității Mons din Belgia, înainte de a-și termina liceul întrerupt în propria țară?. Și pentru că banii conduc lumea, aflăm din „Wetzlar Kurier”, că finațarea vine de la George Soros și Bill Gates iar organizarea aparține Luisei Neubauer din partidul verzilor și membră a; „Fridays for Future“, „Extinction Rebellion“, „Attac“, „Compassionate Revolution“, „Rising Up“, sau „Club of Rome“, toate organizații neo-marxiste. Proletari din toate văgăunile uniți-vă. Comunismul nu va muri niciodată, este o afacere rentabilă, este o artă a înșelăciunii să  obții voturi de la săraci și fonduri de la bogați, promițându-le unora protecția față de ceilalți. Comunismul este deturnarea unui vis de justiție socială.

Dar pe fondul suprapopulării Europei cu tineri fără pregătire profesională dar plini de  hormoni, așteaptă în porturile nordului Africii milioane de Algerieni, Libieni și Tunisieni, ocazia de a primi un loc în „taxiurile“ ONG-urilor soroșiene spre Europa. Guvernele riverane ale Mării Mediterane nu au ținut cont de avertismentele lui Gadafi din 2011, că el este singura barieră în calea invaziei. UE nu a învățat (sau nu dorește), nimic din valul invadator al anului 2015.

Agenția UE pentru protecția frontierelor Frontex a găsit numărul de telefon al NGO-urilor soroșiene pe telefoanele mobile ale migranților care au ajuns în Italia, așa cum explică purtătorul de cuvânt al Frontex, Ewa Moncure, într-un interviu. Este dovada că avem de a face cu un sistem organizat-mafiot, unde până și „salvatorii“ sunt plătiți după numărul „salvaților“. Convenţia internaţională din 1979 (SOLAS 79), prevede că persoanele salvate trebuiesc duse în cel mai apropiat port. În realitate pe plajele de plecare (nordul Africii) se află activiști ANTIFA școlarizați ce formează grupurile migrante îi dotează dacă nu au, cu telefoane ca după ce au călătorit circa 10 mile să sune navele taxi, care așteaptă în zonă – asta fiind ocupația NGO-urilor- spre ai duce 400 Km, NU în portul cel mai apropiat, la 10 mile, ci pe coasta italiană, greacă, etc.

O legislație modernă și protectoare a propriului popor, ce de fapt plătește întreținerea acestor migranți, cum are deja Australia.  Europa nu vrea sau nu i se permite să aibă, căci trebuie să existe o breșă pentru realizarea planului Kudenhove- Kalergi ce este de facto un genocid al popoarelor europene, prin amestec bestializat să se creeze omul nou metis, Paneuropean. (vezi cartea idealismul practic). Doamna Bundeskancelar Angela Merkel a primit în 2010 premiul EUROPAPREIS, din partea societății Kudenhove-Kalergi pentru serviciile extraordinare aduse. Precizez că încurajarea acestui premiu a răsplătit-o dna. Angela, în 2015 când a deschis granițele fără control la circa 1,5 milioane de migranți, iar la acuzațiile publice a răspuns; Wir schaffen es– adică NOI VOM REUȘI ACEASTA ! – care NOI ? Hmm, cum spunea Tudor Vladimirescu;  Patria este norodul și NU, TAGMA JEFUITORILOR.

 Să nu uităm că fiecare migrant primește ajutor social ce ajunge până la 837 € pe  persoană.

America ne privește de sus, distant; dacă domnul Trump nu mai este președinte, noul președinte Joe Biden a venit cu aceiași lozincă „America First“ într-o nouă reformulare. De pe vremea cancelarului de fier, Otto von Bismarck, se spunea că; „Politica este dependentă de Politica Externă“. A început dl. Biden prin a-l declara criminal pe Putin, „ce va plăti în curând prețul“ el Biden, știind că în caz de conflict armat, conform acordului secret dintre America și Rusia, războiul se va duce în Europa, spre distrugerea noastră, în timp ce la ei acasă NU se va sparge nici un geam.(Berliner Zeitung). A continuat dl. Biden cu condamnarea prințului saudit pentru  uciderea jurnalistului Khashoggi, stopând livrarea de armament către Arabia Saudită. Dar după ce ministrul de externe Tony Blinken a adresat  reproșuri grave Chinei că nu își respectă promisiunile și se extinde militar în Atlantic, în Arctica și Marea Mediterană, mai ales că dezvoltarea inteligenței artificiale  în China crează perspective  de Superputere în câțiva ani, iar  esența criticii sună  ca anunțare a; NOII ORDINI INTERNAȚIONALE, ceea ce îl arată în altă lumină pe „bunul unchi din America“.

Asta reduce UE la rolul de spectator, consumatorul naiv, pentru că America nu are nevoie de o Europă puternică, ci de cei 500 milioane de consumatori disciplinați, ce suntem.

Mihail Grobaciov a plecat spunând acea maximă meditativă; „Cine vine prea târziu, va fi pedepsit de viață“.

Constantin Gumann / UZPR

 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *