default-logo

Studenții străini din București se pot înscrie în proiectul „Istoria României în timpul comunismului”, organizat de Institutul de Investigare a Crimelor Comuniste și Memoria Exilului Românesc

Cum au ajuns comuniștii la putere în România după al Doilea Război Mondial? Care au fost repercusiunile pentru adversarii noului regim politic? Cum era viața de zi cu zi în anii `50 sau `60 sau `80? Cine a fost mai exact Ceaușescu, așa-zisul „ultimul dictator stalinist din Europa de Est comunistă”? Cum a obținut Bucureștiul a doua cea mai mare clădire din lume? De ce a trecut România printr-o tranziție atât de sângeroasă de la totalitarism la democrație? Și cum de atât de mulți români sunt încă nostalgici de comunism la 30 de ani de la căderea acestuia?

Dacă ești student străin în București în al doilea semestru al anului universitar 2021/2022, poți afla răspunsurile la toate aceste întrebări înscriindu-te la proiectul „Istoria României în timpul comunismului”, organizat de Institutul de Investigare a Crimelor Comuniste și Memoria Exilului Românesc (IICCMER). Programul constă în două cursuri și o vizită la detenția Jilava, o fostă închisoare politică de lângă București, toate concepute pentru a vă oferi o perspectivă de ansamblu asupra uneia dintre cele mai definitorii subiecte ale istoriei recente a României.
Calendarul proiectului:
Prima prelegere: „România în timpul lui Gheorghe Gheorghiu-Dej. 1945-1965”
5 mai 2022, 11:00 – 12:30.
Vizită de studiu: „Închisoarea Jilava – Nodul represiunii politice”
12 mai 2022, 10:00 – 13:00.
A doua prelegere: „România în timpul lui Nicolae Ceaușescu. 1965-1989”
19 mai 2022, 11:00 – 12:30.
Cele două cursuri se vor desfășura în limba engleză la sediul IICCMER (str. Alecu Russo 13-19, etajul 5, apartament 11).
În cazul improbabil al unor noi restricții din cauza Covid-19, cursurile se vor desfășura online, prin Skype.
Înregistrarea este gratuită și este deschisă până pe 30 aprilie. Puteți aplica acum trimițând un e-mail la lucian.vasile@iiccmer.ro.
Proiectul este implementat cu sprijinul Direcției Relații Internaționale, Universitatea din București.

https://www.iiccmer.ro/public_larg/studenti/2022/call-for-applicationks-foreign-students-history-of-romania-during-comunism-2/?fbclid=IwAR03aZ5DnKX_xpYdOPVcfjLptO_z8rBfhajskdkYVjfk3GpiajskYF

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*