default-logo

Industria spațială va „rula” 1.000 miliarde de dolari până în 2040

Industria spaţială ar trebui să atingă venituri anuale de 1.000 de miliarde de dolari până în 2040, , susține Citigroup, într-un raport amplu citat de CNBC.
O scădere suplimentară a costului de acces la spaţiu ar crea mai multe oportunităţi de expansiune şi inovare tehnologică, deblocând mai multe servicii de pe orbită, cum ar fi banda largă prin satelit şi producţie, a adăugat banca.
Valoarea economiei spaţiale globale a atins 424 de miliarde de dolari în 2020, ca urmare a unei creşteri de 70% din 2010, potrivit cercetărilor realizate de Space Foundation. „Veniturile din producţie, servicii de lansare şi echipamente la sol vor reprezenta cea mai mare parte a creşterii veniturilor din sectorul sateliţilor. Cu toate acestea, este aşteptat ca cea mai rapidă rată de creştere să vină din noile aplicaţii şi industrii spaţiale, veniturile estimate urmând să crească de la zero la 101 de miliarde de dolari în această perioadă”, arată raportul.
Investiţiile private în companiile spaţiale, în special din partea capitalului de risc, au doborât în mod constant recordurile anuale în ultimul deceniu. Anul trecut, companiile de infrastructură spaţială au primit investiţii private de 14,5 miliarde de dolari, potrivit raportului trimestrial al Space Capital, care urmăreşte aproximativ 1.700 de companii.
În pofida previziunilor optimiste, banca a subliniat că multe rămân speculative în industrie, „cum ar fi energia solară spaţială, minerit lunar/asteroizi, logistica spaţială/marfă, turismul spaţial, călătoriile interurbane cu rachete şi cercetarea şi dezvoltarea şi construcţia în microgravitaţie”.
.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*