◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

Mihaela Buzărnescu, calificată în optimi

Mihaela Buzărnescu (28 WTA) s-a aflat la un game distanță de eliminarea de la turneul Premier de la Eastbourne, fiind condusă cu 6-3, 5-2 de olandeza Kiki Bertens (20 WTA), cap de serie numărul 12. Jucătoarea noastră s-a impus cu 3-6, 7-6 (5), 6-3, după o revenire de senzație în actul secund. Mihalea și-a adjudecat patru game-uri consecutive, a reușit să împingă setul în tie-break și s-a impus după o luptă extrem de echilibrată (scor 7-5). În decisiv, Buzărnescu a fost cea care a dictat ritmul și a pus capăt meciului după două ore şi 40 de minute de joc.

Buzărnescu a fost extrem de nervoasă tot meciul, pornind o avalanșă de înjurături imposibil de reprodus la adresa arbitrei de scaun. „Înjur de nu mai pot”, „Te urăsc, arbitro!” au fost două dintre replicile româncei. În decisiv, la 4-3 și avantaj, Mihaela a trimis o minge în fileu și, de nervi, a dat cu racheta de pământ. „Nu mai pot, nu mai pot să joc. De ce nu dai în teren? Mănânc mingile astea”, și-a reproșat românca. În ciuda nervilor, Buzărnescu s-a mobilizat exemplar, nu a renunțat la luptă și a obținut o victorie superbă.

Buzărnescu va juca în turul următor cu letona Jelena Ostapenko (12 WTA), învingătoare în fața jucătoarei Kaia Kanepi (Estonia, locul 44 WTA), scor 6-3, 7-5.

Cele două jucătoare s-au mai întâlnit în luna februarie a acestui an, în turul al doilea de la Doha, unde Mihaela Buzărnescu a câștigat cu 6-1, 6-3.

Pentru calificarea in optimi, Buzărnescu va fi recompensată cu un premiu de 11.140 de dolari şi cu 55 de puncte WTA.

Mihaela Buzarnescu se află la al cincilea turneu consecutiv la care ajunge cel puţin până în faza optimilor. Seria sportivei în vârstă de 30 de ani a început cu o semifinală în turneul de la Strasbourg, oprindu-se apoi în optimi la Roland Garros. Au urmat sferturile de finală de la Nottingham şi semifinala de la Birmingham. Finalele de la Praga şi Hobart reprezintă cele mai bune performațe ale Mihaelei în acest an.

Turul II, rezultatele înregistrate marți:

Su-Wei Hsieh (TPE) – Magdalena Rybarikova (SVK) 6-1, 0-0, abandon
Danielle Collins (USA) – Carla Suarez (ESP) 6-2, 6-4
Jelena Ostapenko (LAT/tête de série N.5) – Kaia Kanepi (EST) 6-3, 7-5
Aryna Sabalenka (BLR) – Julia Görges (GER/N.6) 1-6, 6-4, 6-4
Elise Mertens (BEL) – Svetlana Kuznetsova (RUS) 6-1, 6-1
Barbora Strycova (CZE) – Donna Vekic (CRO) 6-1, 6-4
Petra Kvitova (CZE/N.3) – Kateryna Bondarenko (UKR) 7-5, 6-3
Anastasija Sevastova (LAT/N.11) – Harriet Dart (GBR) 6-3, 6-4
Mihaela Buzarnescu (ROM) – Kiki Bertens (NED) 3-6, 7-6 (7/5), 6-3
Darya Kasatkina (RUS/N.7) – Alison Van Uytvanck (BEL) 5-7, 6-4, 6-1
Johanna Konta (GBR) – Aleksandra Krunic (SRB) 6-1, 6-3

hotnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *