◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

#EXPRIMĂ-TE!

Sub deviza #EXPRIMĂ-TE. Societatea Interamericană de Presă /SIP militează pentru crearea unei conștiințe asupra drepturilor și obligațiilor pe care le au utilizatorii  din mass-media, ziariștii, platformele digitale și guvernele în era digitală. SIP a detaliat aceste principii în Declarația de la Salto, aprobată în Adunarea Generală care a avut loc în anul 2018 în Argentina.

Președinta SIP, Maria Elvira Dominiguez, a anunțat lansarea în ziua de miercuri 24 iulie a.c. a unei campanii de educație publică pentru promovarea libertății deexpresie în spațiul digital.

Campania SIP,  lansată, deocamadă, numai în limba spaniolă va dura 9 luni și va fi organizată de Agenția DSGN. Persoanele care doresc pot  accesa pagina sipexpresate.com, pentru a  descărca bannere alăturându-se astfel   campaniei SIP. În prima etapă principiile Declarației de la Salta vor fi disimintate în mod gratuit prin intermediul  membrilor organizației și a rețelelor de socializare. Apoi, se va organiza un concurs  pentru ca utilizatorii să poată participa cu materiale audiovizuale având ca temă libertatea de expresie.  La această campanie se adaugă un nou podcast al SIP despre succesele și provocările Declarației de la Salta, realizat de Martha Ramos, președinta Comisiei de Internet din cadrul SIP și directoarea departamentului digital al Organizației Editoriale Mexicane.

Declarația de la Salta  cuprinde 13 principii referitoare la fluxul liber de informație indiferent de platforma prin care setransmite. În același timp se manifestă îngrijorarea penru reglementările excesive, disiminarea răutăcioasă de dezinformare și atacurile cibernetice din diferite regiuni ale lumii..

Printre alte prevederi, există și o solicitare adresată guvernelor  pentru a nu să nu penaliza critica,  menționându-se  că blocarea și filtrarea  conținutului constituie o cenzură prealabilă și  că vigilența excesivă nu este acceptabilă și trebuie  să se respecte dreptul anonimatului.

Elena Chiriță / UZPR

Sursa   https://www.sipiapa.org/notas/1213307-sip-lanza-campana-promover-la-libertad-expresion-la-era-digital

Societatea Interamericană de Presă /SIP  este o organizație neguvernamentală  dedicată apărării și promovării libertății presei li a expresiei în America de Nord, America centrală și America de Sud.SIP  cuprinde 1300 de publicații din emisfera occidentală și are sediul la Miami/ SUA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *