◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

Dispare problema cu care se confruntă mulți turiști pe litoralul românesc. Ana-Maria Vătămanu: Până la urmă și constănțenii sunt captivi

Ana-Maria Vătămanu, președintele Asociației de Dezvoltare Durabilă Constanța, a fost cea de-a doua invitată e emisiunii Impact LIVE, difuzată marți, 26 iulie, unde a vorbit despre situația de pe litoralul românesc, însă mai ales despre cea a oamenilor captivi din sudul litoralului, deoarece infrastructura întâmpină mari probleme. Însă acest lucru pare să aibă o rezolvare în decursul anului viitor.

Turiștii români vor scăpa de un mare stres în următorul sezon estival

Invitata Laviniei Șandru a vorbit și despre rezolvarea problemei pe care o au mulți dintre cei ce frecventează litoralul românesc. Ea a anunțat că de vara viitoare va fi posibilă o nouă cale de acces, după parcurgerea pașilor legali, mai precis noile drumuri adiacente din interiorul județului Constanța care fac parte dintr-un proiect promițător.

„O mare problemă o reprezintă oamenii captivi din sudul litoralului. Toată lumea mă întreba de ce s-a ales să se meargă pe zona de infrastructură prima dată. Păi ca să avem pe unde să mergem, foarte simplu, să avem căi de acces. Nu poți sta 100 de minute în trafic, în 12 kilometri, pentru că nimeni în ultimii 30 de ani nu a găsit o rută ocolitoare.

Ca să dezvolți niște drumuri adiacente, îți trebuie domeniu public, în primul rând, și atunci, deoarece Compania Națională nu beneficiază de astfel de căi de acces, a trebuit să alegem căi în interiorul județului, drumuri județene, pe care să le construim, unele să le reabilităm și să ne încadrăm într-un normativ legal astfel încât să suporte un trafic intens în anumite perioade ale anului. S-au găsit soluțiile și iată că suntem aproape să ne apucăm de treabă”.

Suma alocată pentru acest proiect este una destul de generoasă, de 140 de milioane de lei, proiect care va pune la dispoziție după finalizarea sa 2 rute ocolitoare, pentru ca toate cozile interminabile spre litoralul românesc să fie doar amintiri neplăcute.

„Urmează să primim 140 milioane de lei pentru 2 căi de acces, chiar astăzi am comunicat acest lucru, practic vor exista 2 rute ocolitoare, pe programul Anghel Saligny, proiecte scrise integral de noi, gândite de Asociația de Dezvoltare Durabilă, cu o echipă mică, suplă, fără un aparat birocratic greoi în spate, dar cu foarte multă muncă și dedicare.

Cu multă perseverență am găsit și cred că am și rezolvat această problemă, eu sper ca vara viitoare să avem o cale de acces, după ce vom parcurge toți pașii legali, ceea ce înseamnă proiect tehnic, licitație, aviz și așa mai departe, dar și începutul lucrărilor.

Dar ca și un orizont de timp, sper ca sezonul viitor oamenii să nu mai stea 100 de minute în trafic, ci să avem aceste rute ocolitoare care să fluidizeze și care să ne ofere și nouă un confort, că până la urmă și constănțenii sunt captivi tot în traficul din sudul litoralului. E mult de muncă și o să avem nevoie de multă perseverență în perioada următoare”, a declarat Ana-Maria Vătămanu.

sursa: www.impact.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *