default-logo

Muzeul Voice of America lansează seria de evenimente „Jurnalismul, oxigenul democrației”

Începând cu 15 septembrie, Muzeul Naţional Voice of America, din West Chester, începe o serie de evenimente lunare derulate sub titlul „Journalism: The Oxygen of Democracy”.
„Journalists On The Run”, un film de 30 de minute despre trei jurnalişti afgani care au scăpat de talibani în timpul retragerii militare americane anul trecut, va fi prima proiecție, care va marca o serie lunară de prezentări la care vor lua parte jurnaliști și personalități Voice of America, potrivit wvxu.org. După proiecția filmului, publicul din Sala Clyde Haehnle va discuta, prin videoconferință, cu Hasib Danish Alikozai, șeful serviciului afgan Voice of America și cu Lauren Kawana, producător senior al revistei Journalists On The Run și editor pentru „52 Documentary” al Voice of America. Kawana, care are un master în film documentar de la UC Berkeley Graduate School of Journalism, a lucrat la Try Harder!; Fără linii drepte: Ascensiunea benzilor desenate queer; Mind/Game: The Unquiet Journey of Chamique Holdsclaw și alte documentare independente.
Alikozai a supravegheat conținutul de știri și informații al VOA către Afganistan la radio, digital, posturi TV afiliate local și prin satelit din iulie 2021. El a direcționat răspunsul acestuia la preluarea Afganistanului de către talibani în august anul trecut. El a supravegheat, de asemenea, lansarea unui canal de televiziune direct la domiciliu 24/7 pentru Afganistan, precum și a mai multor emisiuni TV noi cu două dintre cele mai populare canale TV ale țării, atunci când presa locală a fost supusă presiunii talibanilor. El a crescut, de asemenea, programul radio afgan al În timp ce asistăm la invazia rusă în Ucraina, la răsturnarea guvernului ales democratic din Myanmar (fosta Birmania) și la tortura și întemnițarea protestatarilor politici în locuri precum Hong Kong, Rusia, Belarus și China, precum și expulzarea recentă. a jurnaliştilor Voice of America din Nicaragua, este foarte clar că democraţia este ameninţată la nivel mondial de la opt la 12 ore pe zi.
Din 2017 până în 2021, Alikozai a fost redactor-șef al VOA’s Extremism Watch Desk. Înainte de a se alătura Voicei Americii în 2009, Alikozai a fost consilier cultural la sediul NATO din Kabul, Afganistan. El deține o diplomă de licență în afaceri internaționale de la Universitatea Georgetown; o diplomă de master în studii de securitate globală cu concentrare în securitate economică de la Universitatea Johns Hopkins; și un al doilea master în dezvoltare internațională și servicii externe de la American University’s School of International Service.
Subiectele viitoare pentru seria virtuală „Jurnalism: The Oxygen of Democracy” includ o actualizare despre invadarea Ucrainei de către Rusia; o explicație a standardelor jurnalistice Voice of America la raportarea știrilor; modul în care videoclipurile, înregistrările și rețelele sociale modelează știrile de ultimă oră din întreaga lume. Prezentările sunt programate pentru orele 19-21, în a treia joi a lunii (15 sept.; 20 oct.; 17 nov.; 15 dec. și 19 ian.). „Nu am mai făcut asta până acum. În ianuarie vom reevalua și poate vom adăuga încă cinci prezentări”, spune Melinda Zemper, publicist al instituției muzeale.
Programele sunt gratuite și deschise publicului, dar sunt necesare rezervări, deoarece numărul de locuri este limitat la 100. Donațiile vor fi primite la intrarea muzeului. „Jurnaliştii buni sunt necesari mai mult acum ca oricând pentru a oferi oxigen pentru supravieţuirea democraţiei. În timp ce asistăm la invazia rusă în Ucraina, la răsturnarea guvernului ales democratic din Myanmar (fosta Birmania) și la tortura și întemnițarea protestatarilor politici în locuri precum Hong Kong, Rusia, Belarus și China, precum și expulzarea recentă. a jurnaliştilor Voice of America din Nicaragua, este foarte clar că democraţia este ameninţată la nivel mondial”, spune Jack Dominic, directorul muzeului.
Voice of America este cel mai mare radiodifuzor internațional din SUA și ajunge săptămânal la o audiență globală de peste 311 milioane de oameni în 48 de limbi în aproape 100 de țări. (redacția UZPR)
Foto: Wikipedia

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*