default-logo

Tabăra Internațională de meșteșuguri „Tradiții din regiunea ta”. Peste 120 de copii reuniți la Lerești

O tabără Internațională de meșteșuguri va avea loc la Cabana Voina, din apropierea comunei argeșene Lerești, în perioada 30 august – 2 septembrie a.c.
Tabăra Internațională de meșteșuguri „Tradiții din regiunea ta”, aflată la a XII-a, reunește peste 120 de copii din județul Argeș.
Alături de meșterii populari din Argeș care coordonează activitatea secțiilor de meșteșuguri pe care Școala Populară de Arte le are în județ, vor susține ateliere demonstrative si meșteri populari din Teleorman, Olt, Gorj, Maramureș și meșteri populari din 2 localități din Letonia.
Copiii își vor demonstra abilitățile și vor avea posibilitatea sa învețe și alte meșteșuguri în afara celor studiate la Școala de Arte, precum: țesut-cusut, sculptura în lemn, fierărie, olărit, împletituri nuiele, confecționat păpuși tradiționale, pictură de icoane pe sticlă, confecționat instrumente muzicale, măști și încondeiat ouă.
Pe lângă atelierele de țesut-cusut, olărit, sculptură în lemn, fierărie, confecționat păpuși sau instrumente muzicale, copiii din tabăra de meșteșuguri au posibilitatea să-și testeze și talentele muzicale sau artistice, pentru că profesorii de la Școala Populară de Arte susțin și ateliere de pian, vioară, chitară și instrumente de suflat, de pictură, de dans modern și chiar de actorie.

Constantin PAŞOL/ UZPR

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*