default-logo

A venit toamna cu iluzii și speranțe

Urraaa, am tras în țeapă pandemia, a venit toamna, iubito, începe nebunia, vine iarna, și iar n-am bani să-mi plătesc chiria! Tu ai umblat toată vara, pe la mare la munte, prin Dubai, eu nu știu dacă mai prind primăvara, guvernul a lucrat zi și noapte pentru bunăstarea noastră, și uite, ne-a adus pe drumul bun, ce duce-n Rai. N-ai pus nimic la borcan, n-ai spirit european, nu știu ce-o să faci la iarnă, o să mâncăm salată de iarbă cu pireu de gândaci.
Au crescut ratele la bănci ca și cotele apelor Dunării la Turnu Severin, dobânzile și prețurile la alimente au luat-o razna, bancherii s-au îmbuibat, sunt grași și frumoși ca bobocii din rasa bazna de la noi de la Covasna, și cimitirul de la margine de sat e plin. Și poporul degeaba regretă, așa ne trebuie, o să mâncăm iarăși carne pe rețetă!
S-a dus vremea când baza erau, fasolea, varza și cartofu`, mâncam pe săturate de puteam bătea pas de defilare de scârția pantofu`…Și domnul Mugurescu ne-ascunde adevărul, cică leul nostru crește frumos, e puternic pe piață, mie nu-mi mai crește nici pensia, nici părul, mama ei de viață!
Nici apă n-o să mai avem de băut, izvoarele noastre cristaline curg la vale și susură în limbi străine și la noi în fântâni apa plânge a jale. La Cluj, o sticlă de apă minerală costă 8 lei și domnul Boc se umflă în pene, zice asta-i fericirea liberală și eu votez ca un dobitoc. Și dacă ți-e sete, bea apă din izvorul din perete, cică e tratată, rafinată și nu expiră niciodată.
A venit toamna, iubito, și iar o să stingem lumina, o să bâjbâim pe la vecini, o să facem economie la gaze și căldură, nici lemne nu avem să punem pe foc, pădurile le-am vândut cu mistreți cu tot, la străini, și-acum politicienii se spală pe bot. La noi nimic nu se pierde, o să vindem și vântul, să facă străinii energie verde, iar noi o să consumăm tot energie neagră, adică pe cărbune ca în vremurile străbune.
Dar o să trecem cu bine, cum am trecut și peste valul cinci, și la fel o să trecem și peste valul șase, cuminți, ne întoarcem la tradiții la măciucă și opinci, începe migrația de iarnă, ne retragem la căldură prin peșteri și munți. Apropo, nu știi, la Cotroceni furnizorii de hoție termică o mai da ceva căldură, că la mine la bloc, deja m-am sufocat și am temperatură, cred că o s-o iau din loc, m-am născut și trăiesc într-o zodie guvernată de haos și fără noroc!

Foto: Wikipedia

Dumitru BUȚOI,/ UZPR Timiș

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*