◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro20.04.2024

Mai mult de jumătate din locuitorii a peste 100 de localităţi au plecat în străinătate

Circa 100 de localităţi din România au fost părăsite masiv de locuitori. Astfel, între 50-80% din populația de aici şi-a luat bagajele şi a plecat spre mai bine, potrivit hotnews.ro.

Motivul pentru care aceste localităţi au fost pustiite este acela că oamenii nu au unde munci. Sau dacă au, salariile sunt prea mici şi nu sunt suficiente pentru a se descurca. Aşa că preferă să plece în afară, în ţări cre le oferă bani mai mulţi pentru munca prestată. Dar, aceasta soluţie nu se dovedeşte a fi cea mai bună de fiecare dată.
Un director de la o firmă de curierat povesteşte cum o parte din angajați au demisionat, cu gândul de a pleca să lucreze pe posturi similare în Germania.

” Eu le dădeam 1000 de euro net, acolo li se promiteau 2000 de euro. Au plecat, au stat fix două luni, timp în care au văzut că impozitele sunt altele în Germania, chiriile sunt la alt nivel, familiile lor erau departe, așa că s-au întors rugându-mă să-i reangajez. Doar că între timp eu îmi redimensionasem businessul și nu mai aveam locuri. Așa că am luat doar o parte, restul au rămas fără loc de muncă”, spune CEO-ul.

Oraşu Nou, din Satu Mare, Rediu, din Galaţi şi Uivar din Timiş sunt localităţile din ţara noastră care au pierdut, în ultimii 10 ani, peste jumătate din populaţie.
La polul opus se află Florești (Cluj), unde numărul locuitorilor a crescut de aproape 6 ori (de la 5.500 la peste 33.000), Grajduri (Iași), de la 1400 la aproape 9.000 de locuitori și Dumbrăvița (Timiș)- creștere de la 2700 la peste 10.000 de locuitori.

b1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *