default-logo

Federația Internațională a Jurnaliștilor punctează „prăbușirea dramatică a libertății presei și a mass-media independente în Hong Kong”

Federația Internațională a Jurnaliștilor (IFJ) s-a declarat profund îngrijorată de starea libertății presei în Hong Kong și a cerut guvernelor din întreaga lume să facă presiuni asupra autorităților pentru a susține libertatea de exprimare. „IFJ și afiliații săi au urmărit prăbușirea dramatică a libertății presei și a mass-media independente în Hong Kong în ultimii doi ani, de când Beijingul a impus așa-numita lege privind securitatea națională. Mulți lucrători din media și activiști au fost arestați, amenințați și închiși, pe fondul unei represiuni brutale asupra societății civile și a presei”, a spus grupul în raportul intitulat „The Story That Won’t Be Silenced: Hong Kong Freedom of Expression Report”.
Grupul invocă închiderea a cel puțin 12 organisme de știri independente, inclusiv ziarul Apple Daily și acuză autoritățile din Hong Kong că „armează” legea pentru a înlătura mass-media libere și independente, vizând jurnaliştii în virtutea legii securităţii naţionale și a altor legi din perioada colonială.
Potrivit rfa.org, un document publicat de Asociația Jurnaliştilor din Hong Kong (HKJA), descrie o „situație urgentă cu care se confruntă jurnaliştii din Hong Kong” și solicită guvernelor să ofere mai multe programe de vize pentru a-i ajuta să părăsească orașul și să locuiască în străinătate. „Mulți jurnaliști care și-au dedicat viața idealurilor libertății presei și dreptului oamenilor de a ști au fost forțați să fugă, să se autocenzureze sau să se supună unor ani de închisoare pentru că și-au făcut treaba”, se arată în raport. (redacția UZPR)
Foto: pixabay.com

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*