◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.04.2024

Un ”obiect extraterestru” s-a prăbușit în Rusia. A schimbat relieful unei zone

În ajunul Crăciunului, un obiect de dimensiuni considerabile, venit din spațiu, s-a prăbușit pe malul râului Bureia, care se află într-o zonă nelocuită din districtul Verkhnebureinsky a teritoriului Khabarovsk, Rusia.

Relieful s-a modificat
Fenomenul este unul fără precedent, iar impactul pe care l-a provocat obiectul necunoscut a modificat relieful din zona unde s-a prăbușit. Autoritățile locale, care au investigat ciudatul eveniment susțin că în urma impactului, cursul răului Bureia a fost modificat, iar un deal de peste 160 metri s-a format.

Urmele arată ca şi cum ar fi avut loc şi o explozie. Tone de rocă au fost dislocate, din sol se ridică vapori şi un miros de hidrogen sulfurat.

Meteorit sau OZN?
Șeful districtului Verkhnebureinsky din Teritoriul Khabarovsk, Alexei Maslov, a declarat că un imens meteorit a căzut în regiune și a blocat cursul râului Bureia

O echipă de specialiști s-a deplasat la fața locului pentru a identifica obiectul care a provocat această explozie.

Interesant este faptul că nicio urmă a presupusului meteorit nu a fost descoperită în zonă și din acest motiv nimeni nu poate confirma că a fost vorba despre un meteorit sau un alt obiect spațial.

Mai mult de atât, în zona respectivă există numeroase stații seismice, care nu au înregistrat nicio urmă de șoc. O serie de specialiști sugerează că ar putea fi vorba despre o alunecare de teren.

Această teorie nu este susținută și de martorii care au asistat la acest eveniment. Este vorba despre mai mulți vânători, care erau în zonă în momentul exploziei. Ei susțin că au văzut cum un obiect a venit din cer și a provocat explozia.
Localnicii din zonă cred că a fost vorba despre un OZN, dar se pare că nici această teorie nu are o bază reală.

În prezent, s-au prelevat mai multe bucăți de rocă și au fost duse în laborator pentru a stabili cu exactitate ce a putut să producă o asemenea explozie. Până la aflarea rezultatelor, nu există nicio teorie oficială, care să explice ciudatul fenomen.

efemeride.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *