Gimnaste românce la Guadalajara

Corespondenţă din Spania
Ediţia 34 a Campionatelor Europene de Gimnastică Ritmică, este gata de start.! Delegaţi din 40  de ţări au ajuns, ieri, la Guadalajara, oraş situat în centrul Spaniei, al treilea ca mărime al comunităţii autonome Castilla-La Mancha, cu capitala la Toledo (oraș declarat de UNESCO Patrimoniu Mondial în 1986).
Formatul competitiei cuprinde intreceri atât la categoria junioare (echipe si finale pe obiecte) cât si la senioare (individual si ansambluri) ce se vor desfăşura începand de vineri, 1 iunie.
Prima parte a delegaţiei României a ajuns, dupa miezul-noptii, la destinatie. Este vorba de cele doua gimnaste junioare, Denisa Stoian  (CSM Ploiești) și Laura Aniței (CSS „Unirea” Iași), insotite de antrenoarele Câtălina Radu, Liliana Băescu si de arbitrul delegat, Alexandra Piscupescu. Seful delegației este d-na Irina Deleanu, președinta Federației Române de Gimnastică Ritmică. A doua parte a lotului va sosi vineri seara, vorbim despre senioarele Denisa Mailat (CSA „Steaua” București) si Andeeea Verdeș (CSS „Unirea” Iași) însoțite de coordonatoarea Lotului Național, d-na Matia Gîrbă, antrenor emerit. Ele vor concura abia duminică, în finala individuală a celor 24 de gimnaste calificate in editia Europenelor de anul trecut, când s-au desfăşurat doar întreceri pe echipe si finale pe obiecte.
Astazi si maine sunt programate, pentru fiecare ţară, câte doua antrenamentele de acomodare pe zi.
Voi reveni cu alte amănunte.

 

 

Liliana Mlădiţa / Guadalajara

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.