Poftele alimentare! Organismul îți transmite mesaje clare

Poftele sunt normale și este modalitatea prin care organismul încearcă să ne spună de ceea ce are nevoie. Foarte mulți oameni experimentează diverse pofte, dar dacă ele sunt înțelese corect, atunci pot fi corectate prin diverse alimente sănătoase sau chiar printr-un supliment de vitamine.

În acest fel ele vor dispărea și creierul își va continua activitatea obișnuită, fără ne mai trimită semnale chinuitoare.

Pentru a înțelege mai bine poftele, urmăriți tabelul de mai jos!

Poftele alimentare

Poftă de friptură Semn că organismul are o deficienţa de proteine
Pofta de ciocolată Deficienţa de magneziu şi calciu
Poftă de dulciuri Lipsa de crom
Poftă de grăsimi săturate (alune, nuci, migdale, seminţe de floarea-soarelui, de dovleac) boli cardio şi cerebrovasculare, hipercolesterolemie, hipertiroidie, insuficientă corticosuprarenală
Poftă de unt, slănină, smântână, frişă, chipsuri, prăjeli Înseamnă lipsă îm ficat de acizi graşi, hipertiroidie, anemii, tuberculoza
Poftă de pâine şi pâine prăjită Lipsa de azot
Poftă de cafea sau ceai Nevoie de: fosfor, sulf, fier
Poftă de băuturi acidulate Lipsă de calciu
Poftă de ceva sărat Lipsă de cloruri
Poftă de banane şi pepene galben Deficit de potasiu, astenie, afecţiuni cardiace
Pofta de lapte şi brânzeturi Lipsă de calciu
Poftă de verdeţuri (spanac, ştevie, urzici, leurda, lăptuci) Lipsa vitaminelor şi mineralelor
Poftă de condimente iuţi Este vorba de afecţiuni pulmonare sau cardiace
Poftele de grapefruit, anghinare, aloe Înseamnă boli cardiovasculare
Poftă de alimente acre Exces de alcool şi grăsimi, dischinezie biliară, sarcina, gastrite hipoacide, hepatite, colecistite, hipertiroidie
Poftă de gheaţă Lipsă de fier

Cauzele medicale ale poftelor

Atunci când ne e pofta de friptură e semn că organismul are o deficienţa de proteine. Astfel de pofte apar după eforturi fizice şi intelectuale mari, abuz de dulciuri, când rezervele de aminoacizi sunt secătuite. Că boli, pofta de carne indica hepatite, anemii, hipertiroidie, insuficientă corticosuprarenala, tuberculoza.

Pofta de ciocolată înseamnă deficienţa de magneziu şi calciu. în loc de ciocolată, putem consuma nuci, seminţe, legume, fructe, şi pofta va dispărea.

Dulciurile înseamnă lipsa de crom. Acest mineral se găseşte şi în broccoli, struguri, brânză, fasole boabe, pui, ficat de viţel. Pofta de dulciuri poate fi un simptom al hipoglicemiei. Sau poate fi cauzată de tumori de pancreas, insuficientă tiroidiană, splenopatii sau tratamentul cu corticosteroizi, tiroxina, penicilina, tetraciclina. Pare ciudat, dar şi hiperglicemicii şi diabeticii au aceleaşi dorinţe.

Pofta de unt, slănină, smântână, frişcă, chipsuri, prăjeli, înseamnă de ficat de acizi graşi, hipertiroidie, anemii, tuberculoza.

Pofta de grăsimi săturate (alune, nuci, migdale, seminţe de floarea-soarelui, de dovleac) poate fi cauza unor boli cardio şi cerebrovasculare, hipercolesterolemie, hipertiroidie, insuficientă corticosuprarenala.

Pofta de pâine şi pâine prăjită trădează lipsa de azot, element care se găseşte în peste, carne, nuci, fasole boabe.
Dacă vă e pofta de cafea sau ceai, aveţi nevoie de: fosfor, sulf, fier.

Pofta de gheaţă anunţă o lipsă de fier, conţinut de peşte, carne de pasăre, fructe de mare, verdeaţă, cireşe negre.

Nevoia de calciu a organismului se anunţă şi prin pofta de băuturi acidulate.

Nevoia de ceva sărat înseamnă o lipsă de cloruri. Peştele, laptele de capră, sărea de mare vor rezolva această carenţă. Sau poate sunteţi deshidrataţi sau hipotensivi.

Dacă vă e pofta de băuturi reci, aveţi nevoie de mangan, pe care îl găsiţi în alune, nuci, arahide, ananas, coacăze negre.

Atunci când vă e dor de legume şi fructe crude este clar că aţi făcut exces de alimente preparate termic şi grăsimi. Organismul vrea să se cureţe de toxine.

Pofta de banane şi pepene galben anunţa deficit de potasiu, astenie, afecţiuni cardiace.

 

Pofta de lapte şi brânzeturi se traduce în lipsa de calciu. Probabil aţi mâncat prea multă ciocolată sau spanac. Poate fi vorba şi de insuficientă tiroidiană, osteoporoza, insuficienţă renală, ciroza hepatică. La fel de vinovate pot fi insomniile, nevrozele şi stresul.

Pofta de verdeţuri (spanac, ştevie, urzici, leurda, lăptuci) apare în lipsa vitaminelor şi mineralelor. E bine să ne satisfacem aceasta poftă, pentru întărirea sistemului imunitar, reechilibrarea metabolismului şi primenirea sângelui.

Pofta de alimente acre denotă exces de alcool şi grăsimi, dischinezie biliară, sarcina, gastrite hipoacide, hepatite, colecistite, hipertiroidie.

Poftele de grapefruit, anghinare, aloe, adică substanţe amare, înseamnă boli cardiovasculare.

Când ne arde buza după condimente iuţi, medicina chinezească ne spune că e vorba de afecţiuni pulmonare sau cardiace.

efemeride.ro

Despre autor

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.