Clubul jurnaliștilor din MAI

Membrii UZPR din redacțiile publicațiilor editate de structurile Ministerului Afacerilor Interne s-au reunit de peste 15 ani într-o grupare care funcționează ca un club profesional.

Unii dintre ziariștii Clubului MAI sunt membri fondatori ai uniunii, alții cu o vechime de peste 25 de ani în organizație, acestora adăugându-li-se în ultimii ani și alți tineri jurnaliști din redacțiile presei internelor. Între publicațiile reprezentate astfel se numără Studioul radio-tv al MAI și, mai cu seamă, revistele Pentru Patrie, Poliția Română, Pompierii Români, Frontiera sau Revista Jandarmeriei. Lor li s-au alăturat, în același spirit camaraderesc, și colegi din redacțiile revistelor Vitralii și Periscop, care au completat acest club de profesioniști ai scrisului.

Activitățile redacțiilor și ale membrilor acestora s-au adăugat proiectelor și manifestărilor consemnate de uniune, contribuind la completarea proiectelor de interes public și promovarea organizației în rândul confraților de breaslă. Redactori de presă, realizatori radio/tv sau coordonatori de redacții și publicații, membrii Clubului MAI se regăsesc cu interes și bucurie în rândul colegilor din uniune, preocupați de definirea și promovarea profesiei de ziarist, susținerea și dezvoltarea presei românești.

Printre membrii Clubului MAI se regăsesc jurnaliști de notorietate, între care realizatorul TV Virgil Vochină sau scriitorii Nicolae Rotaru și Traian Tandin, dar și ziariștii Ela Popescu, Ina Bălan, Viorica Piloiu, Roxana Pap, sau jurnaliștii Ioan Popa, Vasile Lăpăduși, Dumitru Mocanu, Marian Nencescu, Ioan Chilom, Florin Zagoneanu, Mircea Stoian, Nicușor Dulgheru sau Valentin Uban. Acestora li se adaugă mai tinerii Elena Mitroi, Cătălin Eftene, Claudiu Branischi, Valentin Marinescu și Mircea Marinescu, sau alți profesioniști mai puțin cunoscuți ai presei de specialitate, dar cu o activitate la fel de laborioasă și creativă în presa scrisă sau audio-vizuală.

Participând consecvent la activitățile uniunii, unii dintre aceștia contribuie în mod direct la derularea proiectelor permanente ale acesteia, între care realizarea revistelor și desfășurarea altor acțiuni de profil ale organizației noastre. Mulți dintre ei coordonatori și creatori de publicații, membrii Clubului MAI din UZPR își propun dezvoltarea acțiunilor de promovare a uniunii și a proiectelor de interes public ale acesteia.

Preocupați de dezvoltarea și creșterea notorietății uniunii, ziariștii de la interne își propun implicarea cât mai consecventă în activitățile organizației, de la definirea și statuarea profesiei de ziarist la organizarea de manifestări profesionale și dezvoltarea generală a uniunii noastre.

Biroul de Presă al UZPR

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.