◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro23.04.2024

Au prezis sumerienii sfârșitul lumii?

Prezicerile despre sfârșitul lumii sunt la fel de vechi ca omenirea în sine. Dacă lumea se termină într-o zi sau alta, nu se știe cu exactitate, dar există numeroase predicții.

Acest lucru a fost documentat de civilizațiile antice. O mare întrebare este dacă sumerienii au prezis sfârșitul lumii. Multe dintre aceste profeții au provocat speculații. Oamenii au observat semnele și le-au interpretat în conformitate cu date calendaristice din viitor. Cu toții trăim în prezent și ne lovim de această întrebare. Oare când va veni sfârșitul lumii?

A existat o mare isterie în 2012, când s-a încheiat calendarul mayaș. Sfârșitul nu a venit atunci, așa cum s-a interpretat. De asemenea, s-a vorbit despre Nibiru, planeta care ar putea să aducă sfârșitul vieții de pe Terra. Nici aceasta nu a fost descoperită și putem spune că au fost simple speculații.

Zecharia Sitchin

Multe dintre speculațiile interesante din jurul planetei Nibiru au fost aduse în atenția publicului de către personajul Zecharia Sitchin . Sitchin a fost un savant ( care a trăit între 1920 și 2010) care a tradus texte și tabele antice sumeriene și akkadiene.

sumerienii sfârșitul lumii

Legând traducerile și iconografiile lor, teoria lui Sitchin a creat gândirea sumeriană, strâns legată de planeta Nibiru și de sfârșitul lumii. Și-a publicat teoria în bestseller-ul său „Douăsprezece planete”. De atunci, oamenii din întreaga lume au dezvoltat aceste teorii. Sensul lor și conexiunile posibile.

Cine erau sumerienii?

Cine erau sumerienii? A fost una dintre cele mai vechi civilizații cunoscute. Datarea sa începe din anul 4500 î.Hr. Sumerienii s-au stabilit în partea de nord a Mesopotamiei și au locuit în câteva orașe mari. Deși nu avem multe dovezi arheologice disponibile, există tabele și inscripții care indică limba, cultura și modul lor de viață. Oamenii de știință au putut dezvălui o imagine variată a mitologiilor și poveștilor lor. Am menționat despre Nibiru, dar care a fost adevăratul său sens? Nibiru este presupusa planetă a sistemului nostru solar pe care sumerienii au descoperit-o și au studiat-o. Dar unde este acum această planetă? De ce nu putem s-o observăm și noi?

Este posibil să existe o altă planetă în sistemul nostru solar despre care nu știm nimic? Mai ales când vechii sumerieni știau despre ea? Sitchin susținea că această planetă există, dar nu o putem descoperi pentru că ea are o orbită ciudată în jurul Soarelui. Această orbită însumează 3600 de ani și după o perioadă lungă de timp se va apropia iar de Terra. Cu toate acestea, noi nu o putem descoperi, chiar dacă telescoapele moderne pot vedea până la marginea Universului. Ce poate să fie cu adevărat Nibiru? O planetă sau altceva? Sitchin a conectat mai multe evenimente biblice de această planetă. De exemplu, specialistul susținea că, Potopul a fost provocat de această presupusă planetă. Poate că nu era chiar o planetă, dar așa o vedeau sumerienii. Nu avem de unde să știm, dar este limpede că ea a existat, pentru că a fost consemnată în numeroase texte antice.

sumerienii sfârșitul lumii

Anunnaki și evoluția rasei umane

Mai simplu spus, termenul Anunnaki se referă la panteonul zeilor sumerieni, akkadieni și babilonieni. Acești zei au coborât de la Un Dumnezeu al Cerurilor. Zeii și zeițele predominante care și-au găsit drum în alte culturi, inclusiv Marduk și Inanna, au fost confundați cu Ishtar. Sigur, sumerienii aveau o mulțime de zei în religia lor, ca multe alte culturi, dar ce au în comun mitologia și credințele lor cu Nibiru?

Dacă Annunnaki nu ar fi zei, ci extratereștri? Teoria lui Sitchin din episodul „Străini preistorici” este probabil ceva de la care se poate aștepta. O teorie este că Annunaki a fost (și ar putea fi încă) o rasă avansată care trăiește pe planetele Nibiru. Sau chiar pe o navă, care ar putea să semene cu o planetă. Atunci când au venit pe Terra, așa cum spun textele antice, în mod normal, ei ar fi trebuit să folosească o navă. Și dacă această navă era atât de mare, încât sumerienii au confundat-o cu o planetă? Mai mult de atât, orbita de 3600 de ani, ar putea să fie momentul reîntoarcerii lor pe Pământ. Să ne aducem aminte, că în fiecare religie există o mențiune despre întoarcerea lui Dumnezeu pe Terra. Oare există o legătură între cele două situații? Probabil!

De asemenea, textele sumeriene ne informează că Anunnaki au venit pe Terra și s-au implicat în evoluția omului. Și pentru că erau mult mai puternici și avansați, nu erau de fapt zeii umanității, ci erau doar extratereștri avansați. Această idee coincide cu ipotezele populare ale astronauților antici. Sau coincide cu teoria că, în trecutul îndepărtat, civilizațiile de pe planetele extraterestre au ajuns pe Pământ și au fost considerate zei.

Sfârșitul lumii

Multe dintre aceste teorii sunt adesea folosite pentru a explica progresul tehnologic și arhitectural antic. Sitchin combină apoi teoria lui Anunnaki cu Nefeilimii biblici – fiii zeilor și fiicelor pământești care s-au încrucișat cu rasa umană.

Cu toate acestea, omenirea nu a fost avertizată în prealabil despre influența catastrofală a gravitației lui Nibiru și că Pământul se va confrunta cu inundația atunci când Nibiru va fi prea aproape de Pământ. Și cum se leagă toate acestea cu sfârșitul lumii? Totul depinde de rotirea și circulația Nibiru în jurul Soarelui. În ultimii ani, conform teoriei lui Sitchin, sfârșitul lumii este tot mai aproape.

Cu toate acestea, unde este Nibiru? Iubitorii teoriei conspirației sunt de părere că specialiștii de la NASA ar cunoaște existența acestei planete, dar nu doresc să o facă publică din motive de securitate națională. Oare să fie așa? Dacă această planetă ar exista cu adevărat, oare adevărul nu ar fi ieșit la suprafață până acum? Nu știm cu adevărat.

Există voci care susțin că sfârșitul va fi provocat de o inundație, de un asteroid care se va prăbuși pe Terra sau chiar prin foc. Nimeni nu știe exact cum va arăta acest sfârșit, dar conform credințelor sumerienilor se va produce atunci când Nibiru se va apropia de Terra.

De partea cealaltă, există numeroși specialiști care susțin că Sitchin nu ar fi tradus bine textele sumeriene. Din acest motiv, adevărul a fost deformat și nu va exista niciun sfârșit al lumii. Istoria îi poate contrazice, pentru că orice civilizație, care a trăit pe această planetă, și-a găsit sfârșitul într-un fel sau altul. Și atunci, nu putem spune că sfârșitul lumii s-a produs de mai multe ori și se va produce de atâtea ori câte civilizații vor mai exista?

Deci, ar trebui să ne pregătim pentru sfârșitul lumii? Poate că da, dar este foarte puțin probabil ca acest scop să fie legat de apropierea planetei misterioase de sistemul nostru solar. Sfârșitul lumii o sa-l producem singuri, prin toate acțiunile care lovesc în această planetă.

efemeride.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *