Gauff e una dintre marile speranțe ale tenisului american. La doar 15 ani, aceasta are deja un titlu WTA în palmares, dar și alte câteva victorii de prestigiu reușite în fața unor adversare importante.

Fosta jucătoare Justine Henin, acum analist Eurosport, a prefațat disputa dintre Cîrstea și Gauff, care va avea loc miercuri: „Coco e o fată de 15 ani, care se maturizează rapid, dar care mai are multe lucruri de făcut. Când joci împotriva ei, ceea ce urmează pentru Sorana Cîrstea, trebuie să ai un joc foarte consistent pentru a profita de emoțiile ei.

Coco nu are experiența Soranei. Îmi place jocul americancei, fiindcă poate să facă multe pe teren, e foarte atletică, dar poate folosi și slice-ul, ca și dropshot-ul”, a declarat Justine Henin.

SORANA CÎRSTEA S-A CALIFICAT ÎN TURUL SECUND LA AUSTRALIAN OPEN 2020

Sorana Cîrstea (29 de ani, 74 WTA) a avansat în această dimineață în turul II al turneului de la Australian Open. Jucătoarea noastră a învins-o în două seturi pe Barbora Strycova (33 de ani, 34 WTA), scor 6-2, 7-6 (5).

Cîrstea a făcut un prim set extrem de solid, în care nu și-a pierdut serviciul nici măcar o dată și a fost extrem de activă la retur, reușind două break-uri. A fost 6-2 pentru Sorana, într-un set tranșat în 37 de minute.

Manșa secundă a fost mult mai echilibrată. Jucătoarea din Cehia a început mai bine, a condus cu 3-2 și break, dar Sorana a rămas concentrată și n-a scăpat partida din mâini.

Românca și-a recuperat break-ul și a trimis setul în tie-break, unde a fost jucătoarea mai puternică și s-a impus cu 7-5, terminând partida într-o oră și 44 de minute.

gsp.ro