default-logo

A APĂRUT REVISTA VESTEA NR.4

Primăria comunei Mehadia şi Editura ,,Cetatea Cărţii” din Mehadia, anunţă ieşirea de sub tipar a numărului 4 (serie nouă) al publicaţiei VESTEA.

Publicaţia este editată de Primăria şi Consiliul Local al comunei Mehadia, cu sprijinul Editurii Cetatea Cărţii din Mehadia, în parteneriat cu Filiala Caraş Severin a UZP.

Aflată la al doisprezecelea an de apariţie (primul număr apare în decembrie 2006, având ca fondatori: scriitorul Nicolae Danciu PETNICEANU şi primarul comunei Mehadia, Iancu PANDURU), deşi în cursul apariţiei sale a încercat diferite formule de prezentare, în formate diferite, publicaţia păstrează şi astăzi aceeaşi orientare, declarată pe frontispiciul ei – ATITUDINE CIVICĂ ŞI CULTURĂ TRADIŢIONALĂ, punând accent pe viaţa spirituală şi tradiţională a comunităţii, pe istoria şi cultura locală, nefăcând abstracţie însă de aspectele ce ţin de cultură, credinţă şi istorie naţională.

În paginile acestui număr se regăsesc publicate materiale diverse, de la relatări, reportaje, mare parte legate de evenimente sau manifestări cultural-istorice locale- în special celor dedicate Centenarului Marii Uniri, până la eseuri, comentarii şi sinteze literare sau versuri. Mai pot fi regăsite articole, în serial, ce cuprind evocări a unor momente istorice de tristă amintire, trăite de autor – deportarea în Bărăgan din anii `50, sau a unor vechi obiceiuri şi tradiţii locale, astăzi uitate.

Pentru cei doritori de lectură, revista poate fi procurată de la sediul Primăriei Mehadia sau Editura Cetatea Cărţii.

Revista poate fi citită şi în format electronic (pdf.) urmând link-ul de mai jos:

Constantin VLAICU,  UZPR- Caraş Severin
redactor şef VESTEA,
Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*