default-logo

Producție Radio România, nominalizată la BBC Audio Drama Awards 2022

Producția Teatrului Național Radiofonic „Solaris”, după Stanisław Lem (regia: Ilinca Stihi), realizată în parteneriat cu Institutul Polonez București, se află pe lista scurtă la categoria Best European Drama pentru Premiile BBC Audio Drama Awards. Câștigătorii vor fi anunțați duminică, 20 martie 2022, în cadrul galei de premiere la BBC Broadcasting House (Londra), dacă situația pandemică o permite.

Nominalizarea producției reconfirmă poziția Teatrului Național Radiofonic al Radio România printre cei mai valoroși producători europeni de spectacol sonor.

Din anul 2012, Premiile BBC Audio Drama Awards recompensează anual originalitatea și calitatea remarcabilă a spectacolului radiofonic britanic difuzat on-air și online și recunoaște creativitatea artiștilor implicați în producția de teatru radiofonic.

Best European Drama, o categorie înființată în anul 2019, pune în valoare rolul radiourilor publice europene în cultivarea și dezvoltarea acestui gen creativ distinct și coagulează comunitatea internațională a artiștilor producători de teatru radiofonic.

Respectând tradiția, la finalul anului, BBC a anunțat nominalizările pentru BBC Audio Drama Awards 2022.

Pe lista scurtă a nominalizărilor pentru Best European Drama se află șase producții din Cehia, Croația, Estonia, Slovenia, România dintre care se va alege câștigătorul.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.