◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

„Arestați-l pe Dumnezeu!”

Trăim într-o lume confuză și de libertinaj total, folosindu-ne uneori de această libertate până la prostie. Așa că, dacă ne deranjează vecinul care sforăie, vânzătorul care n-are rest sau croitorul care nu ne-a croit bine haina, avem dreptul să-i acționăm în judecată pe toți.

Așa cum s-a întâmplat și cu chinezul Jian Feng, care a cerut de la soția lui compensații în valoare de mii de dolari pentru că era prea urâtă. Afirmând că până în dimineața de după nuntă aceasta era o femeie foarte frumoasă. Dar, cum a văzut-o nemachiată și nearanjată, s-a simțit înșelat. Și, în aceeași zi, a depus actele de divorț, obligând-o să-i plătească daune morale pentru înșelăciune. Dar această întâmplare nu este, totuși, atât de deosebită cât cazul unui pușcăriaș, care, fiind condamnat la ani grei de închisoare, l-a acționat pe Dumnezeu în judecată pentru că Acesta nu și-a ținut promisiunea de la botez, unde, în rugăciunile rostite de preot, omul a înțeles că Domnul îl va apăra de rele toată viața lui. Și, în opinia condamnatului, Dumnezeu nu s-a ținut de cuvânt în timp ce omul și-a petrecut toată viața numai prin pușcării. Dar și un oarecare Mircea Pavel a acuzat Divinitatea de trafic de influentă și înșelăciune, afirmând: „Prin botezarea mea la biserică s-a făcut  un contract cu pârâtul Dumnezeu pentru a-l îndepărta de la mine pe cel rău și  a mă feri de necazuri. Iar Domnul nu și-a onorat contractul. Din contra, a primit de la mine numeroase bunuri, cum ar fi mai multe binefaceri și rugăciuni multiple, dar în schimb nu am primit nimic.

Iar Marin Ercută l-a acționat pe Dumnezeu în judecată pentru că n-a reușit să se însoare până la vârsta de 43 de ani și pentru faptul că în toată viața lui s-a simțit iubit prea puțin. Un altul a făcut plângere penală împotriva Domnului pentru că Acesta-i inspiră teamă, motivând și faptul că Dumnezeu face prea multe nedreptăți în lumea asta. Și, drept recompensă, reclamatul a cerut să-i fie redată tinerețea și să-i fie reînviată mama decedată. Doar că, din păcate, Dumnezeu nu s-a prezentat la judecată. Și o fi de râsu’-plânsu’, dar cazuri similare sunt foarte multe, pentru că oamenii sunt veșnic nemulțumiți de ceva și cineva totuși trebuie să răspundă pentru nefericirea lor. Dar, în loc ca aceștia să-și schimbe comportamentul, viața și mintea, iată că se iau la harță cu Dumnezeu. Și până la urmă, probabil că cea mai mare vină o are ea – libertatea, pe care omul încă n-a învățat s-o stăpânească, – sau mintea, căreia mulți nu fac nimic altceva decât să-i pună ochelari. Vai de capul lor!

 

Doina DABIJA / UZPR

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *