◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro24.04.2024

The NATIONAL ETHNIC PRESS AND MEDIA COUNCIL OF CANADA

The NATIONAL ETHNIC PRESS AND MEDIA COUNCIL OF CANADA, este o organizație ne guvernamentala, care reprezintă in jur de 850  publicații, 150 electronic media ( TV, Radio ) care servesc 150 de limbi si comunități culturale din Canada.

 Observatorul face parte din anul 2000 din aceasta organizație. Primăria din Toronto pune la dispoziție , un spațiu ,  sala de conferințe,  dotat cu echipamente tehnice corespunzătoare unde cei ca fac parte din această organizație se întâlnesc pentru comunicări, programe comune, aniversari, întâlniri cu oficialități canadiene.

De ziua fiecărei națiuni, la sedile comunitare,  sunt invitați si ceilalți  membrii ai organizației, cu un stand, sau un scurt program.

Relațiile intre membrii au devenit apropiate, ne cunoaștem sărbătorile tradiționaleparticipam, ne felicitam la diferite ocazii, zile de naștere, aniversări.

 Observatorul este invitat la diferite conferințe de presa ale oficialităților canadiene.

Primim si ni se cer diferite informații .

Comunitatea românească din Canada este apreciata.

Avem o relație prieteneasca si de buna comunicare cu consulatele românești din Toronto, Ottawa, Montreal, Vancouver.

Încercăm sa păstrăm o forma echilibrata a Observatorului, prin promovarea valorilor,  a tradițiilor noastre , a artei si culturii in multiculturalismul canadian.

Suntem onorați ca in paginile Observatorului avem colaborări cu condeie valoroase si din Romania, SUA, Europa, Australia,  s.a.

Am încercat, după puteri, sa activam comunitatea romanescă , prin diferite activități voluntare, nefinanțate de organizații guvernamentale din CA sau RO/

Pe lângă ziar, am creat grupul de la Observatorul ( colaboratori si prieteni ai revistei, un  cenaclu, la începuturi numit Dor de Eminescu,  care acum se numește Nică petre, o trupa de teatru amator care a dat spectacole in limba romana, o editura care a editat peste 50 de cărți autori romani din Canada și USA, invitam la întâlnirile noastre oameni de diferite profesii) .

De 25 de ani grupul de la Observatorul organizează ,  aniversari si evenimente culturale, invitând când era necesar si pe alții din alte comunități. 

Observatorul a fost apreciat si premiat in câteva rânduri de oficialități canadiene, pentru promovarea valorilor romanești si integrarea in multiculturismul canadian.

Cum este si medalia si diploma speciala, pentru integritate sociala, arta, cultură , cu ocazia aniversarii a 150 de ani a statului canadian , înmânată de The Honourable Elizabeth Dowdeswell , Lieutenant Governor .

Pentru aceste diplome, aprecieri, recunoașterii  nu se primesc si oferte financiare.

 Cu prietenie si considerație,

Dumitru Puiu Popescu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *