◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

COMEMORAREA VICTIMELOR ACCIDENTELOR DE MUNCĂ – ZIUA MONDIALĂ DE SECURITATE ŞI SĂNĂTATE ÎN MUNCĂ

            În data de 28 aprilie a fiecărui an, la nivel mondial se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Securităţii şi Sănătăţii în Muncă, totodată se onorează memoria victimelor accidentelor de muncă și a bolilor profesionale.

            Astfel, în data de 24 aprilie 2019, la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă a fost organizat un simpozion dedicat evenimentului.

            Amănunte am cerut de la Sorin Gabriel Istrate, consilier CRP – ITM Hunedoara (foto), care ne-a declarat în exclusivitate: „La simpozion au luat parte  angajatori, reprezentanţi ai lucrătorilor, membri din serviciile interne sau externe de prevenire şi protecţie precum şi inspectori de muncă din cadrul inspectoratului teritorial de muncă.

            Acţiunea a debutat cu păstrarea unui moment de reculegere în amintirea victimelor accidentelor de muncă.

            Au fost prezentate aspecte curente din activitatea de prevenire şi protecţie în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

            Statisticile puse la dispoziţia participanţilor au relevat aspecte legate de dinamica accidentelor de muncă şi a îmbolnăvirilor profesionale din ultimii ani, la nivel naţional, dar şi la nivelul Judeţului Hunedoara.

            Raportul Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara pe anul 2018 a stat la baza unei prezentări interactive a aspectelor concrete.

            Din situaţiile prezentate a reieşit faptul că judeţul Hunedoara se numără printre județele cu cel mai mic număr de victime pe toată tipologia acestor tipuri de evenimente: accidente cu incapacitate de muncă, accidente de traseu, accidente cu invaliditate sau accidente soldate cu deces.

            Reprezentanţii Arcelor Mittal Hunedoara SA şi cei ai Heidelberg Cement România S.A. au prezentat propriile situaţii referitoare la activitatea curentă, la modalităţile de prevenţie şi de conştientizare a lucrătorilor asupra riscurilor existente în procesele de muncă.

            De notat că și la Petroşani a avut loc un alt simpozion legat de aceleaşi aspecte, dar cu referire directă la accidentele de muncă din domeniul mineritului, la modalităţile de prevenire, cercetare şi înregistrare a acestora.

            La acţiunea de la Petroşani au participat reprezentanţi ai ITM Hunedoara şi ai Complexului Energetic Hunedoara precum şi ai Societăţii de Închideri de Mine Valea Jiului”.

Ioan Vlad, Georgeta-Ileana Cizmaș/ UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *