default-logo

Difuzarea în direct, online, a jocurilor video neautorizate, interzisă în China

Autoritățile chineze au anunțat că difuzarea în direct, online, a jocurilor video neautorizate a fost interzisă, semnalând o aplicare mai strictă a regulilor, ca parte a represiunii ample asupra industriei jocurilor, menită să elimine conţinutul pe care guvernul nu îl aprobă, transmite Reuters.
Administraţia Naţională de Radio şi Televiziune a spus că platformele de orice fel nu trebuie să transmită live jocuri care nu sunt aprobate de autorităţile conexe. În special transmiterea în direct a jocurilor sau competiţiilor din străinătate nu ar trebui să fie efectuată fără aprobare, a anunțat instituţia. „Pentru o perioadă, probleme precum streamingul online haotic şi dependenţa adolescenţilor de jocuri au stârnit îngrijorări larg răspândite în societate şi trebuie luate urgent măsuri eficiente”, arată autoritatea de reglementare, într-o notificare pe site-ul propriu.
Anul trecut, China a introdus noi reguli care limitează timpul pe care tinerii sub 18 ani îl pot petrece cu jocuri video la trei ore pe săptămână, o mişcare despre care a spus că este necesară pentru a combate dependenţa de jocuri. Companiilor li s-a solicitat să şteargă conţinutul care este violent, cel considerat a celebra bogăţia sau care încurajează venerarea celebrităţilor.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*