default-logo

Marea Britanie a înjumătățit ajutorul umanitar extern, în plină criză alimentară

Miniștrii britanici sunt acuzați că au ales „cel mai rău moment din istorie” pentru a reduce bugetul ajutorului extern, deoarece cifrele provizorii au arătat că finanțarea umanitară de peste mări a Marii Britanii a fost redusă cu mai mult de jumătate în 2021.
Parlamentarii și militanții pentru caritate afirmă că bugetul de ajutor trebuie majorat urgent, pentru a face față conflictului din Ucraina și riscului de foamete în Africa, relatează The Guardian.
ONU a avertizat că criza din Ucraina riscă să arunce 1,7 miliarde de oameni – o cincime din populația globală – în sărăcie și foamete. Guvernul a anunțat că intenționează să stimuleze ajutorul umanitar, oferind mai puțini bani organizațiilor internaționale și concentrându-se pe ajutorul direct provenit din Marea Britanie. „Suntem singurul membru al grupării G7 a țărilor bogate care reduce bugetul pentru ajutor extern. Are un efect dăunător asupra poziției noastre internaționale și asupra șanselor de supraviețuire ale unora dintre cei mai săraci oameni de pe planetă”, punctează Sarah Champion MP, președintele Laburist al Comitetului pentru Dezvoltare Internațională Commons.
Sam Nadel, șeful relațiilor guvernamentale al Oxfam, a declarat: „Guvernul reduce ajutorul într-un moment în care avem război în Ucraina, pandemia de Covid și milioane de oameni în Africa în pragul înfometării. Este cel mai îngrozitor moment”.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*