default-logo

O nouă alianță a apărut în România. Tribunalul din București a admis cererea

O nouă alianță politică a apărut în România după ce aceasta a fost înregistrată oficial miercuri. Au existat două cereri de intervenție în proces, care au fost respinse.

Miercuri, 24 iunie, a fost înregistrată oficial o nouă alianță politică. Este vorba despre alianța USR PLUS.

Secția a II-a Civilă a Tribunalului București a admis miercuri cererea de înregistrare a alianței politice dintre Uniunea Salvați România și Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate, sub numele complet „Alianța USR PLUS“.

„Admite cererea. Dispune înregistrarea alianței politice cu denumirea integrala „ALIANTA USR PLUS” si denumirea prescurtata „USR PLUS” si înscrierea acesteia in Registrul Partidelor Politice aflat la Tribunalul București.

Respinge cererea de intervenție formulată de intervenientul Alexandrescu Emilian-Constantin, ca neîntemeiată. Anuleaza ca netimbrata cererea de intervenție formulata de numitul David Liviu. Respinge cererea de amendare a numitului David Liviu, ca neîntemeiată. Cu drept de apel in 5 de zile de la comunicare. Pronunțată in ședința publica, azi, 24.06.2020″, se precizează in minuta deciziei Tribunalului București.

Ce spunea Dacian Cioloș

„USR și PLUS sunt complementare ca partide – noi am avut discuții interne pe subiectul acesta – dar pentru a reuși avem nevoie unii de alții. Așa că, pentru a da un semnal foarte clar că vom merge cu un proiect politic comun, trebuia să vorbim despre fuziune acum, chiar dacă procedural și juridic va mai dura”, arăta Dacian Cioloș într-un interviu pentru Europa Liberă.

La începutul anului, Dacian Cioloș afirma că a agreat cu USR ca fuziunea celor două partide politice să aibă loc după alegerile parlamentare din acest an, până atunci cele două formațiuni concentrându-se pe campaniile electorale.

La primele alegeri împreună, USR-PLUS a obținut 22,36% și locul trei în alegerile europarlamentare din mai 2019.

Ce spune deputatul Dragoș Pîslaru

Europarlamentarul Dragoș Pîslaru a subliniat pe pagina personală de Facebook:  „Avem oficial Alianța USR PLUS. Semne bune pentru fuziune!”.

Cele două formațiuni au început să-și valideze candidați comuni pentru alegerile locale chiar înainte de a avea decizia oficială privind încheierea Alianței.

capital.ro

Despre autor

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.