◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

Albania va taxa tranzacțiile cu criptomonede

Albania urmează să înceapă să impoziteze veniturile obținute din criptomonede începând cu 2023, conform unui nou proiect de lege privind impozitul pe venit. În 2020, Albania a adoptat o lege numită „Piețe financiare bazate pe tehnologia registrului contabil distribuit”. În timp ce unii l-au salutat, alții s-au întrebat dacă țara ar putea reglementa în mod corespunzător criptomonedele și ar putea împiedica utilizarea acestora la spălarea banilor, relatează EURACTIV.
Proiectul de lege, aflat în faza de consultare publică, introduce conceptul de impozitare a criptomonedelor și a veniturilor din active virtuale. De asemenea, oferă prima definiție a unui activ virtual: „O reprezentare digitală a unei valori care poate fi depusă, tranzacționată sau transferată în formă digitală și care poate fi utilizată în scopuri de plată sau investiție sau ca mijloc de schimb, inclusiv, dar fără a se limita la criptomonede”.
Legea urmărește, de asemenea, să definească minarea criptomonedei ca fiind „activitatea de utilizare a puterii informatice a utilizatorilor de sistem pentru a rezolva algoritmi criptografici, pentru a confirma tranzacții și a câștiga instrumente virtuale în schimb, precum și activitatea de procesare și confirmare a tranzacțiilor prin investirea unui instrument virtual. instrument desemnat de utilizatorii nodurilor de computer care participă la acest proces.”
Veniturile obținute din criptomonede în scopuri comerciale vor fi impozitate pe rate de afaceri, în timp ce în scopuri de investiții vor fi impozitate cu 15%.
La începutul lunii iunie, Adunarea parlamentară albaneză a elaborat o rezoluție prin care să solicite Autorității de Supraveghere Financiară să aprobe acte de reglementare privind monedele digitale în 2022, deoarece țara speră să profite de avantajele oferite de tehnologii. (redacția UZPR)
Foto: YouTube

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *