default-logo

Creația jurnalistică tradiţională nu se stinge

Ȋn pofida unor mari provocări, creația jurnalistică tradiţională nu se stinge. Noi, făuritorii de presă regională, ducem o luptă aprigă pentru informarea cetăţenilor.
Suntem convinşi că rațiunea e cu noi. Puţini sunt cei care doresc adevărata biruinţă a raţiunii. Fiind ziarist, aș vrea să vorbesc despre cuvântul tipărit. Astfel, o amenințare s-a lăsat deasupra cititorului ca un nor negru… Ziariștii și scriitorii romȃni apărǎ prețioasele tradiții ale trecutului. Existǎ o culturǎ vie a poporului romȃn. Și totuși, se tipăresc ȋn continuare cărţi, ziare şi reviste. Dar problema noastră, a tuturor, este că avem de-a face cu un capitalism ce ne arată o realitate sumbră, şi anume aceea că valoarea umană în societatea capitalistă s-a depreciat complet şi că doar banul dictează, nu şi bunul-simţ, educaţia etc. Cine permite distrugerea totală a ţării, de la tăierea pădurilor până la distrugerea agriculturii sau lichidarea majorităţii firmelor? Umilinţa şi sărăcia românilor au fost mereu folosite în campaniile electorale şi imediat uitate după alegeri.
Astăzi întâlnim unii semeni de-ai noștri care nu mai ştiu ce înseamnă să se bucure din suflet, ei fiind nişte corpuri în mişcare, nepăsători, neprietenoşi şi bucuroşi numai dacă se întâmplă ceva spre folosul şi bunăstarea lor. În aceste grele încercări, poporul român trebuie să aibă forța morală și să reziste încercărilor la care este supus. Lumea se cunoaşte la nenorocire. Este ridicol felul în care se procedează privind scumpirile la carburanți. Jaful colosal care se petrece de ceva timp la pompe pare a fi invizibil pentru guvernanţii acestei ţări. Ar trebui să nu mai circulăm măcar o lună de zile cu maşinile şi să folosim bicicletele sau transportul în comun. Să vedem atunci dacă cei responsabili vor să ia măsuri pentru ieftinirea combustibililor în cazul unei scăderi la jumătate a vânzărilor.
Avem economie de piaţă sau cădem iar în aceleaşi capcane socialiste? Oare n-au fost de ajuns aproape cinci decenii de comunism? Este ruşinos ce se întâmplă, pentru faptul că e jecmănit poporul român. Cei care sunt stăpâni îşi pot pune ce preţ vor ei, iar statul român poate doar să se uite cu amărăciune la aceştia. În concluzie, toată lumea se plânge din cauza creşterii „nejustificat” de mare a prețurilor la energie, care se repercutează în existența de zi cu zi a românilor.

Florenţ Mocanu / UZPR
senior editor şi redactor şef al ziarului regional „Gazeta Munteniei”

Despre autor

Lasă un răspuns

*