◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.03.2024

O nouă generație de jurnaliști de mediu, la startul pregătirii

Odată cu impactul degradării mediului din ce în ce mai accentuat pe tot globul, lumea are nevoie de jurnalişti care raportează din prima linie a Naturii pentru a oferi informaţii exacte şi acţiuni. Acesta este în special cazul în zonele tropicale, care suportă în mod disproporționat greul schimbărilor climatice, pierderii biodiversității și amenințărilor la adresa popoarelor indigene și a comunităților locale. Programul Y. Eva Tan Conservation Reporting Fellowship va oferi jurnaliştilor din ţările tropicale oportunităţi de a raporta despre probleme critice de mediu, dobândind pregătire valoroasă, experienţă şi credibilitate, care îi vor ajuta să avanseze în cariera de jurnalism şi în comunicaţii, relatează mongabay.com.
Dincolo de provocările generale cu care se confruntă jurnaliștii de pretutindeni din cauza schimbărilor de sector și a reducerii libertății presei, nu există prea multe oportunități pentru jurnaliștii tineri și aspiranți de a câștiga pregătire și experiență directă. Oportunitățile plătite sunt puține. Pentru a ajuta la abordarea acestei decalaje, rețeaua Mongabay, cu sediul în California, a stabilit un program de burse pentru jurnaliști tineri și aspiranți din punctele fierbinți de biodiversitate ale lumii. Programul Y. Eva Tan Conservation Reporting Fellowship va oferi jurnaliştilor din ţările tropicale oportunităţi de a relata despre probleme critice de mediu, dobândind pregătire valoroasă, experienţă şi credibilitate, care îi vor ajuta să-şi avanseze cariera în jurnalism şi comunicaţii.
Programul de burse Y. Eva Tan Conservation Reporting Fellowship va sprijini până la 12 bursieri pe an – șase la biroul global de engleză și șase la biroul în limba spaniolă, Mongabay-Latam. Bursierii vor dobândi o experiență valoroasă lucrând cu o gamă largă de editori la postul internațional de știri al rețelei, își vor dezvolta abilitățile de relatare de mediu și vor crea un portofoliu de publicații originale, care ar trebui să-i ajute să avanseze în cariera jurnalistică.
Nu există nicio condiție prealabilă educațională pentru a aplica pentru program, inițiatorii considerând că oricine are potențialul de a deveni jurnalist, iar accesul la educație nu ar trebui să fie o barieră în calea oportunităților. (Roxana Istudor / UZPR)
Foto: Wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *